EXCLUSIV  BOMBĂ cu românii dați afară: Avocatul Winzer trage un puternic semnal de alarmă!

Winzer
Winzer

În aprilie 2020, la propunerea ministrului Ștefan, câteva sute de angajați ai Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației au fost concediați, în plină stare de alertă.

H.G. nr. 358/2020 a fost extrem de dur criticată atât de angajații ministerului (care au și cerut Guvernului revocarea parțială a actului normativ), cât și de către avocatul Cristian Winzer, cel care a și semnalat public multiple încălcări concrete ale legislației în procedura de elaborare, avizare și adoptare a acestui act normativ (detalii aici - https://www.dcnews.ro/romani-dati-afara-avocatul-winzer-sesizeaza-o-problema-grava-abuz-infiorator_750738.html).

La data de 12.06.2020, pe site-ul ministerului a fost publicat, în transparență decizională, un nou proiect de hotărâre de guvern

 

Analizând acest nou document, avocatul Cristian Winzer a identificat o serie de probleme și semnalează o posibilă capcană pregătită pentru angajații Ministerului Dezvoltării (majoritatea deja disponibilizați):

”După ce prin H.G. nr. 358/2020, ministrul Ștefan a redus numărul de posturi de la 1.020 la 765 (920 de posturi fiind în aparatul propriu al ministerului), la presiunea angajaților și la presiunea publică, acesta pare să dea înapoi. În proiectul de nouă hotărâre de guvern publicat în transparență decizională pe site-ul ministerului, se arată că, la data intrării în vigoare a noii hotărâri, H.G. nr. 358/2020 se abrogă, iar numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al ministerului revine la 920.

Deși corectă la prima vedere, măsura este atât profund ipocrită, cât și aparent lipsită de credibilitate

 

Profund ipocrită deoarece dacă acum o lună se invoca supradimensionarea aparatului de lucru și nevoia de eficientizare a activității acestuia prin concedierea a sute de angajați (majoritatea dintre ei fiind oameni cu vechime și experiență profesională mai mare decât toată școala făcută de ministrului Ștefan!), acum se înființează 3 noi posturi de subsecretar de stat (a se vedea art. 13 alin. (1) din proiectul de H.G.) și se mai achizionează un autoturism (art. 16 alin. (1) din proiectul de H.G.).

Adică NU este loc pentru profesioniștii ministerului, dar se găsesc imediat locuri (chiar de conducere!) pentru membrii de partid!

 

Problema este că deși prin noul proiect de hotărâre de guvern se arată că la data intrării în vigoare încetează procedura de reorganizare începută în temeiul H.G. nr. 358/2020, NU se clarifică ce se întâmplă cu acele persoane care au trecut deja prin procedura de reorganizare și care astăzi sunt fără loc de muncă!

De asemenea, se stabilește că persoanelor care în ultima lună au fost transferate sau cărora le-au încetat raporturile de serviciu și contractele individuale de muncă prin acordul părților, NU li se mai aplică măsurile de revenire în minister (art. 19 alin. (5) din proiectul de H.G.).

Iar aparent lipsită de credibilitate deoarece demersul poate fi făcut DOAR pentru ca angajații care au solicitat deja Guvernului revocarea parțială a H.G. nr. 358/2020 și care săptămâna viitoare trebuie să depună (în termenul legal de 30 de zile) la instanța de contencios administrativ și fiscal, cererea având ca obiect anularea dispozițiilor din hotărârea de guvern care i-au lăsat fără loc de muncă, să NU mai depună această cerere!

Dacă ministrul Ștefan îi păcălește astfel și dacă demersul de abrogare a H.G. nr. 358/2020 nu se concretizează (deloc sau în forma depusă în transparență decizională), iar angajații Ministerului Dezvoltării NU mai cer în instanță anularea parțială a H.G., ieșind astfel din termenul legal în care pot iniția acest demers, este dincolo de orice dubiu rezonabil că rămân șomeri!

Sper ca ministrul să NU fie capabil de o astfel de ticăloșie, iar personalul din Ministerul Dezvoltării să continuie să fie diligent în apărarea drepturilor și intereselor legitime și să NU se lase păcălit!”.

Acest articol reprezintă o analiză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel