Bolsonaro și susținătorii celebrează în Rio. „Am pierdut aproape 500.000 de vieți. Ce sărbătoresc?”

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a condus o paradă de motocicliști în Rio de Janeiro.

Conform The Guardian, președintele de extremă dreapta a dorit să-și readucă la viață electoratul în timp ce publicul este tot mai furios pe gestionarea crizei Covid-19 din țara sud-americană.

Ce s-a întâmplat duminică dimineață?

Mii de „bolsonariști” s-au adunat în Parcul Olimpic din Vestul orașului Rio de Janeiro, duminică dimineață, pentru a-și arăta susținerea pentru Jair Bolsonaro care conducea coloana de motociclete. În timp ce apărătorii lui Bolsonaro s-au strâns sub un banner alb pe care scria „Legendă, nu ești de unul singur!”, contestatarii au stricat planurile, adunându-se pe margini și scandând înjurături.

Mulți dizidenți s-au plâns de gestiunea „genocidală” a pandemiei Covid-19, după ce aproape jumătate de milion de brazilieni și-au pierdut viața din cauza bolii. Pentru context, unul din doi sud-americani uciși de Covid-19 este brazilian.

Pentru unii, el reprezintă libertatea. Pentru alții, Bolsonaro este diavolul în persoană

Susținătorii lui Bolsonaro au venit din toată țara să-l susțină pe președintele de 66 de ani. „El reprezintă libertatea, ordinea, progresul și sfârșitul corupției”, a transmis un bărbat de 57 de ani care a venit din orașul din apropiere Belo Horizonte.

În același timp, protestatarii de stânga și susținătorii LGBT s-au manifestat împotriva lui Bolsonaro. „Sunt foarte supărat”, a transmis un alt bărbat, de 48 de ani. „Am pierdut aproape 500.000 de vieți și oamenii ies în stradă să sărbătorească. Ce sărbătoresc?”.

Popularitatea lui Bolsonaro este în scădere

Tot evenimentul pro-Bolsonaro pare doar o încercare de a reveni la popularitatea pierdută de președinte de când a fost ales în 2018. Scăderea în sondaje a început de când rivalul său principal, fostul președinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva, a revenit pe scena politică după ce și-a recuperat drepturile de participare.

„Sondajele arată că popularitatea este în cădere liberă”, a transmis Thais Oyama care a scris o carte despre modul în care Bolsonaro a gestionat criza Covid-19. Din nefericire pentru președinte, votanții săi încep să se întrebe dacă rudele lor ar fi supraviețuit pandemiei în cazul în care Bolsonaro avea altă reacție la pandemie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel