Bolsonaro a rupt tăcerea după înfrângerea sa electorală în faţa lui Lula: Mă doare sufletul

Bolsonaro a rupt tăcerea după înfrângerea sa electorală în faţa lui Lula: Mă doare sufletul - Foto Agerpres
Bolsonaro a rupt tăcerea după înfrângerea sa electorală în faţa lui Lula: Mă doare sufletul - Foto Agerpres

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a rupt tăcerea vineri, după 40 de zile de la înfrângerea sa electorală în faţa lui Lula da Silva, în octombrie, afirmând că 'îl doare sufletul', informează sâmbătă AFP.

'Am păstrat tăcerea timp de 40 de zile. Mă doare, mă doare sufletul. Am fost întotdeauna fericit să fiu cu voi, chiar şi riscându-mi viaţa în mulţime', a spus preşedintele de extremă dreapta în faţa unor simpatizanţi, la Palatul Alvorada.

'Unii critică tăcerea mea. În urmă cu câteva săptămâni, dacă aş fi ieşit să spun 'bună ziua', totul ar fi fost deformat, modificat'. Jair Bolsonaro a păstrat tăcerea şi a fost aproape absent din spaţiul public după înfrângerea sa

'Unii critică tăcerea mea. În urmă cu câteva săptămâni, dacă aş fi ieşit să spun 'bună ziua', totul ar fi fost deformat, modificat', a justificat Bolsonaro.

Jair Bolsonaro a păstrat tăcerea şi a fost aproape absent din spaţiul public după înfrângerea sa în alegerile prezidenţiale în faţa lui Lula, pe 30 octombrie, cu 49,1% contra 50,9%. Bolsonaro a participat la un singur eveniment oficial, pe 26 noiembrie, într-o şcoală militară.

După înfrângerea candidatului lor, mii de susţinători ai lui Bolsonaro au blocat drumuri şi au manifestat în faţa cazărmilor militare pentru a-i cere armatei să-l împiedice pe Lula să preia puterea pe 1 ianuarie.

Jair Bolsonaro a apreciat vineri că 'forţele armate sunt esenţiale în toate ţările lumii (...), sunt ultimul bastion împotriva socialismului'. 'Poporul este cel care îşi decide destinul', a afirmat el.

'Cei care decid asupra viitorului meu, unde mă duc eu, sunteţi voi. Cei care decid unde se duc forţele armate sunteţi voi', a adăugat el, precizând că brazilienii se află într-un 'moment crucial, la o răscruce de drumuri'.

În condiţiile în care predarea puterii se apropie, viitorul preşedinte Lula a numit deja cinci viitori miniştri: Fernando Haddad la Finanţe, Mauro Vieira la Afaceri Externe, Flavio Dino la Justiţie, Rui Costa la Casa Civil (între funcţia de prim-ministru şi cea de şef de cabinet) şi Jose Mucio Monteiro la Apărare.

Vezi și - Fostul campion mondial de Formula 1, Nelson Piquet, anchetat după ce i-a dorit moartea preşedintelui Lula

Justiţia braziliană a deschis, joi, o anchetă împotriva fostului campion mondial de Formula 1 Nelson Piquet, care a fost văzut într-o înregistrare video în timp ce îndemna la moartea preşedintelui ales Luiz Inacio Lula da Silva, informează AFP. 

'Să-l ucidem pe acest nemernic de Lula', a afirmat Nelson Piquet în înregistrarea cu pricina pe reţelele de socializare, unde este văzut participând la una din manifestaţiile care contestau victoria liderului de stânga. 'Lula, la cimitir', a adăugat fostul pilot.

Parchetul federal a apreciat, într-o declaraţie publică, că afirmaţiile lui Piquet 'stimulează dărâmarea guvernului ales, precum şi îndemnul la violenţă împotriva lui Lula da Silva', care va ocupa funcţia de preşedinte al Braziliei pentru a treia oară, începând cu 1 ianuarie 2023.

'Declaraţiile lui Piquet nu se limitează la simple expresii de opinie, ci constituie o formă concretă de incitare condusă împotriva populaţiei', au precizat procurorii. Nelson Piquet, triplu campion mondial de Formula 1, urmează să se prezinte în faţa poliţiei federale pentru audieri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel