Bolnavii de cancer se pot trata gratuit în unităţi medicale private

Centrul Medical Focus vine în sprijinul bolnavilor de cancer și oferă pacienților intervenții chirurgicale prin spitalizare la zi. Cu o aparatură de ultimă generație, o echipă medicală de renume și specialități diverse, și cu cel mai modern Bloc Operator şi Compartiment de Anestezie şi Terapie Intensivă, Centrul Medical Focus oferă șansa pacientului de a reveni la domiciliu chiar în ziua intervenției chirurgicale.

Din datele Agenţiei Internaţionale de Cercetare în Domeniul Cancerului, numai în 2010 au fost depistate, la nivel mondial 12.7 milioane de noi cazuri de cancer, în timp ce în Europa 3,2 milioane de persoane sunt diagnosticate anual cu această boală.

În România, în anul 2010, s-au înregistrat 46.3 mii de decese din cauza cancerului, 60% bărbaţi şi 40% femei. Cele mai comune forme de cancer întâlnite la noi sunt cel pulmonar şi colorectal la bărbaţi, respectiv cancerul la sân şi de col uterin la femei.

„Cancerul este o problemă majoră de sănătate şi pentru prevenirea lui este necesară informarea şi educarea publicului la nivel mondial. Controlul periodic şi depistarea primelor semne cresc considerabil gradul de vindecare”, a declarat Dr. Ingrid Iordan, medic primar oncolog în cadrul Centrului Medical Focus.

Atât diagnosticarea, cât și tratamentul cancerului sunt procese laborioase și complexe. Dacă determinarea tipului exact de cancer și diagnosticul histopatologic pot fi cunoscute cu precizie doar în urma examinării țesutului bioptic de către anatomopatolog, tratamentul implică mai multe faze:

  • chirurgia;
  • chimioterapie pentru diverse tipuri de cancer care nu pot fi localizate, prin care substanțe active sunt introduse în organism și transportate prin sânge în tot corpul;
  • radierea, ce presupune folosirea radiațiilor de energie asupra tumorilor pentru a dostruge sau încetini răspândirea multor tipuri de cancer - boala Hodgkin, cancerul corzilor vocale sau al laringelui;
  • imunoterapia, unde  imunitatea corpului este folosită pentru a distruge şi controla cancerul, cu rezultate deosebite pentru tratarea anumitor tipuri de cancer aflate în stadiu incipient.

„Rezultatele tratamentelor sunt îmbucurătoare pentru pacienţii care descoperă boala în faza incipientă, gradul 1 şi 2. În aceste cazuri vindecarea se poate realiza cu succes. Este vital ca pacienţii să se prezinte la un control medical periodic. Depistat la timp, cancerul poate fi tratat iar şansele de de reuşită sunt bune. Centrul Medical Focus prin intermediul departamentului de oncologie medicală oferă consultaţii de specialitate şi investigaţii de laborator specifice. Aici se pot efectua consultaţii şi investigaţii ce pot ajuta la depistarea din timp a tumorilor cancerigene.”, a adăugat Dr. Ingrid Iordan.

Datorită contactului cu CNAS, cei asiguraţi beneficiază de tratament gratuit, în regim de spitalizare de zi, pe baza biletului de trimitere eliberat de medicul de familie sau de alt medic specialist. Asigurarea administrării citostaticelor se realizează într-un mediu spitalicesc competent şi în condiţii hoteliere decente.

Cele mai frecvente forme de cancer tratate în cadul Centrului Medical Focus sunt: neoplasmul de sân, pulmonar, colonorectal şi neoplasmul din sfera genitală feminină.

Printre tehnicile de actualitate, care diferenţiază Centrul Medical Focus de alte centre, se numără: elastografia sânului, lithotritorul Storz utilizat în fragmentarea calculilor renali şi examinarea OCT – tomografie în coerentă optică retiniană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel