EXCLUSIV  Bolcaș spune dacă decizia CCR în cazul completurilor de judecată îl ajută pe Dragnea

Lucian Bolcaș
Lucian Bolcaș

Miercuri, 5 iunie, CCR ar trebui să se pronunţe în cazul completurilor de trei judecători de la Înalta Curte, iar decizia, spun voci din PSD, ar putea influenţa procesul lui Liviu Dragnea. Fostul lider al social democraţilor a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. Lucian Bolcaș, contactat de DCNEWS, a comentat acest subiect.

"Se aplică numai pentru viitor această decizie. Dragnea poate să o folosească în cazul unei contestaţii în anulare, pentru că procesul s-ar redeschide şi atunci se poate folosi în susţinerea cazului. Dar este o problemă de interpretare, în sensul că pot exista şi opinii contrare, având în vedere că această situaţie nu s-a rezolvat pe parcursul procesului. Eu opinez că ceea ce este nul anulează orice fel de act care a existat şi în aceste condiţii ar putea folosi pentru reluarea întregului proces", a declarat Lucian Bolcaş pentru DCNEWS. 

Înainte ca ÎCCJ să îl condamne definitiv pe Liviu Dragnea la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, judecătorul Cristina Tarcea a declarat că toţi judecătorii de la ÎCCJ sunt specializaţi pe cazuri de corupţie, aşa că nu este nevoie de constituirea unui alt complet specializat. "Declaraţia doamnei Tarcea nu are nicio legătură cu instituţia juridică a specializării judecătorilor, ei trebuie să fie constituiţi în complete de specializare, nu predeterminate. Adică cel care este judecat trebuie să ştie că este judecat de un complet specializat. Problema este dacă, din punctul meu de vedere, la ÎCCJ trebuie aplicată aceeaşi procedură instituţională. Este o problemă juridică controversată, ce depinde de conţinutul motivării CCR", a mai spus Bolcaş. 

Liviu Dragnea este încarcerat în acest moment la penitenciarul Rahova. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel