Bolcaș: Îmi este indiferentă prezența lui Băsescu la jurământ

Pentru avocatul Lucian Bolcaș, propunerea PSD pentru scaunul de judecător al Curții Constituționale, scandalul acuzațiilor de antisemitism "cântărește greu". Referitor la avertizările președintelui Băsescu, care nu vrea să participe la eventuala ceromonie de învestire în funcția de la CCR, Bolcaș spune că îi este indiferentă prezența șefului statului.

[caption id="attachment_400335" align="alignleft" width="310"] Foto: dcnews.ro[/caption]

Lucian Bolcaș este acuzat de antisemitism într-un raport al institutului "Elie Wiesel", care spune că avocatul s-a opus, împreună cu alți membri ai Partidului România Mare, demolării bustului mareșalului Ion Antonescu din curtea bisericii "Sfinții Împărați Constantin și Elena".

"Noi trebuie să ne asumăm istoria cu bune și cu rele. Asumarea se face cu bune și cu rele. Nu contest măsurile dovedite pe care le-a luat Antonescu împotriva etinicilor evrei", a declarat Lucian Bolcaș, vineri seara, la emisiunea "Subiectiv", moderată de Antena 3 și difuzată de Antena 3.

Bolcaș a comentat și dezicia lui Băsescu de a nu participa la posibila sa ceremonie de învestire în funcția de judecător CCR. "Eu nu depun jurământul, dacă se va ajunge în această situație, în fața d-lui Băsescu în calitate de președinte al României, eu aș depune jurământ în fața poporului și în al doilea rând în fața lui Dumnezeu. Prezența domniei sale îmi este total indiferentă", a spus avocatul.

Fostul parlamentar Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești, a avut o intervenție telefonică la "Subiectiv", în timpul căreia a precizat că "în toți acești ani în care am fost colegi în Camera Deputaților nu l-am auzit proliferând vreo idee antisemită".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel