Bogdan Chirieac: Victor Ponta trebuie să-și regăsească propriul partid

Pentru Victor Ponta problemele nu s-au încheiat în PSD,  iar cu un PNL aflat într-un proces de formare, Victor Ponta trebuie să-și regăsească încrederea în propriul partid, este de părere analistul Bogdan Chirieac.

"Victor Ponta nu a fost în niciun pericol cât de mic. Pericolul la adresa domnului Ponta nu vine din Parlament, ci din partea Justiției. Nici nu cred că domnul Ponta a avut vreo emoție vizavi de această moțiune de cenzură. Nu am înțeles cu votul acela, prezent, nu votez. Pe vremuri îi incriminam pe bună dreptate  PDL-ul pentru așa ceva", a declarat pentru RTV Bogdan Chirieac.

Din punct de vedere politic, pentru domnul Ponta nu s-au terminat problemele, mai spune Chirieac. "Votul de vineri, și faptul că parlamentarii PSD nu au fost lăsați să voteze arată că domnul Ponta trebuie să-și regăsească propriul partid. Fără o încredere deplină între lider și partidul său nu are rost să te prezinți la alegerile viitoare. 

Citește și: MOȚIUNE DE CENZURĂ. Alina Gorghiu, scuze în Parlament: A fost o greșeală nesăbuită să avem încredere în Victor Ponta

Despre situația din PNL, după moțiunea de cenzură, Chirieac afirmă că "noul  sau marele Partid Național Liberal încă nu există. El este într-un proces de formare, proces care va dura. Probabil că nici anul acesta, probabil că după alegerile locale de anul viitor se vor mai decanta lucrurile în PNL. Ceea ce mi se pare grav, este faptul că domnul Ponta  a ales să ceară PSD-ului să nu voteze.  E mai mare problema pe care o are domnul Ponta în acest moment.  Este o chestiune de încredere, fiind  vorba despre încrederea în propriul partid în condiția în care domnul Ponta nu a avut probleme până în acest moment, cel puțin nu au fost vizibile. Sigur că în partid, urmare a acțiunilor DNA  există multă tensiune, dar erau cunoscute aceste lucruri. 

Majoritatea liderilor PSD pe plan local au fost luați de DNA, unii sunt și condamnați. Domnul Ponta poate că nu a înlocuit la timp partidul. Nu credeam că dânsul are o problemă de încredere în propriul partid", afirmă Chirieac. 

Citește și: Victor Ponta, prima declarație după ce moțiunea de cenzură a PNL a căzut în Parlament

"După votul de astăzi, într-o moțiune de cenzură, din start fără Victor Ponta, mă întreb și mă gândesc serios că cea mai mare problemă este acum în PSD. Pentru domnul Ponta ar fi grav dacă dânsul ar fi de o parte și partidul ar fi de cealaltă parte, fiindcă în momentul acesta nu ajungi nicăieri. Sigur că exista o fisură după pierderea alegerilor prezidențiale, numai că domnul Ponta și-a revenit spectaculos. Tocmai de aceea nu înțeleg de ce parlamentarii PSD, care pe vremuri condamnau, alături de liberali, ce făcea Boc în partidul său, nu au votat la moțiune", se întreabă analistul Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel