Bogdan Chirieac: Tehnica Armatei Roșii este PRAF. Problema este că cineva s-ar putea gândi să apese butonul nuclear

Sursă foto: Pexels (Алесь Усцінаў)
Sursă foto: Pexels (Алесь Усцінаў)

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre riscul pe care armele chimice îl pun în acest moment în războiul dintre Ucraina și Rusia. 

În contextul invaziei ruse din Ucraina, președintele american, Joe Biden, a avertizat în privința armelor chimice pe care Rusia ar putea să le folosească, după exemplul dat în Siria.

”Va recurge Putin la aceste arme chimice?”, a întrebat jurnalista Cătălina Porumbel. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a precizat că speră ”să nu” fie folosite astfel de arme, întrucât o astfel de tactică ar ”distruge orașele și se cheamă că le cucerește”. ”Propaganda sa poate servi publicului o victorie. În momentul în care va folosi arme chimice, bacteriologice, se încheie o etapă, ori pe continentul european, arme chimice s-au mai folosit în Primul Război Mondial, acum mai bine de 100 de ani. De atunci nu s-au mai folosit. Ar fi absurd, mai ales că și-ar ucide și propriii soldați.”, a explicat Bogdan Chirieac. 

Soldații Armatei Ruse nu sunt un impediment pentru Putin și armele chimice

În privința utilizării armelor chimice, soldații ruși trimiși în teren nu ar fi un impediment major, întrucât majoritatea unor astfel de soldați capturați au mărturisit că nu știau că aveau să atace Ucraina.

”Pentru Vladimir Putin, în niciun caz” acești soldați nu stârnesc nicio emoție, a afirmat Bogdan Chirieac. ”Nu mai are această componentă umană, dar la un moment dat toate aceste lucruri vor străbate propaganda, nu poți în lumea de astăzi să ții la nesfârșit anumite lucruri ascunse. Ori vedeți că rușii, mulți dintre ei, au mai înțeles ce se întâmplă, dincolo de propaganda agresivă și de faptul că în secolul XXI s-au închis foarte multe surse de informare în Federația Rusă în acest moment. Deci nu, nu se poate, e un semnal puternic”, a mai afirmat Bogdan Chirieac. 

NATO ar putea răspunde în cazul folosirii armelor chimice de către ruși

În eventualitatea folosirii unor arme chimice, Joe Biden a avertizat asupra unui răspuns ferm al NATO la agresiunea rusă. 

”Intervenția NATO în Ucraina înseamnă război direct cu Federația Rusă, ceea ce înseamnă o pantă extrem de periculoasă, fiindcă Federația Rusă este clară. Din punct de vedere convențional, nu poate să își facă față sieși. Adică Rusia a invadat țara de lângă și nu a reușit să organizeze lanțuri de aprovizionare, combustibil, muniție, apă și mâncare pentru propriii soldați. Nu au reușit nici asta. Tehnica este praf. Deci nu există ca NATO să aibă cea mai mică problemă într-un război direct cu Rusia, rezultatul e dinainte cunoscut. Problema este că cineva s-ar putea gândi să apese butonul nuclear”, a adăugat Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel