EXCLUSIV  Bogdan Chirieac: ”Se spun lucruri cumplite, aici nu poate interveni acest mecanism”. De ce Viorica Dăncilă pierde astăzi

Bogdan Chirieac
Bogdan Chirieac

Analistul politic Bogdan Chirieac se află astăzi la un eveniment unde nu se dau premii pentru Augustin Lazăr sau pentru Laura Codruța Kovesi, unde nu se vorbește despre corupție și nici nu este criticată România. Se discută despre singurul domeniu în care nu poate interveni niciun mecanism cumplit. 

Este vorba despre prima ediție a Festivalului Ariilor Naturale Protejate. DCNews și DCBusiness s-au alăturat acestui eveniment care poate promova o Românie frumoasă, așa cum este ea, cu tradițiile sale pe care nu i le poate lua nimeni. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit în cadrul acestui eveniment despre salvarea României prin tot ce are mai frumos. 

”Din nefericire, în cazul României, cineva a dorit să-i facă un brand de țară, cam fără legătură, în orice caz, nu poate fi brand de țară. Acela pe care-l știți cu toții. Deoarece nu ne-am adunat ca să-i dăm un premiu domnului procuror general Augustin Lazăr, nici măcar doamnei Kovesi, pentru că s-au dat premiile respective, a avut grijă altcineva, ne-am gândit să mergem pe această zonă care reprezintă una dintre ultimele resurse ale țării noastre: ariile protejate, biodiversitatea, capacitatea noastră de a ne regenera ca națiune, ca popor, ca țară, în vremuri cumplite.

Acum nu sunt vremuri chiar cumplite, România este membră NATO, este membră a UE, deține președinția rotativă. În PE, se spun atât de multe lucruri cumplite despre țara noastră, dar, nu știu dacă aveți idee, cei care spun aceste lucruri și iau decizii sunt cam de 10 ori mai puțini decât dvs., cei aflați aici, astăzi, în această sală, la Muzeul Satului, pentru un lucru foarte frumos, ne apropiem de Paștele Catolic, săptămâna viitoare este Paștele Ortodox, dar creștini suntem cu toții, deci e, dacă vreți, o sărbătoare continuă din acest punct de vedere.

”Brandul de țară hărăzit, corupția, poate fi șters cu multă abilitate și iscusință”


Atunci, mă gândesc că brandul de țară care ne-a fost hărăzit, corupția, poate fi șters cu multă abilitate, cu multă iscusință, într-un interval, zic eu, de maximum 5-10 ani, dacă ne vom așeza inclusiv pe această zonă profundă, românească, care ne poate scoate în lume.

Sunt puține produse cu care putem ieși, în mod real, în lume, astăzi, din țara noastră. Chiar și mărcile de automobile faimoase sunt produse în România, dar totul este sub un alt brand, că altfel nici n-ai putea să vinzi, softiștii noștri, sigur, sunt sub branduri internaționale de renume, unii au fost și motiv de subiecte mai puțin precise, dar, sigur, salutăm că niciun străin n-a fost amestecat în acele scandaluri de corupție, numai românii noștri. E foarte greu să intervină acest mecanism cumplit în zona de arii protejate, în felul în care faceți iile, în care se încondeiază ouăle” a spus Bogdan Chirieac, la prima ediție a Festivalului Ariilor Naturale Protejate. 

”Cea care are de pierdut astăzi este doamna premier Dăncilă, al cărei program s-a schimbat în ultima clipă” a adăugat analistul politic. 

Vezi mai jos: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel