Bogdan Chirieac: Poziția lui Victor Ponta la șefia Guvernului este șubredă

Premierul Victor Ponta s-a prezentat, luni, la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care i se aduc acuzații de fapte de corupție. Față de acuzațiile la adresa lui Ponta, Traian Băsescu declara că oricând un procuror poate dărâma un guvern. Analistul Bogdan Chirieac a declarat că ceea ce se întâmplă acum reprezintă sistemul pe care Traian Băsescu l-a creat.

Traian Băsescu a declarat zilele trecute că un magistrat poate dărâma oricând un Executiv prin acuzaţiile pe care le aduce, chiar dacă acesta nu are calitatea unui judecător, şi apreciază că această situaţie este una extrem de gravă într-o democraţie.

"Avem o legislație șubredă, care face ca un procuror, fie el și stagiar, să pună guvernul în poziția de a fi demis, ceea ce nu are nimic comun cu statul de drept. Procurorul acela probabil e unul proaspăt venit în DNA, care a primit instrucțiuni cum să dărâme guvernul. Dacă am ajuns în țara în care procurorii dărâmă guverne, putem să punem lacătul pe democrație, ați priceput?", a declarat Traian Băsescu.

Citește și: VICTOR PONTA, la ieșirea de la DNA. "Ne vedem în august"

Plecând de la ceea ce se întâmplă, luni, și de la declarațiile lui Traian Băsescu, analistul Bogdan Chirieac spune că "Domnul Băsescu ne citează pe noi, cei  care în Epoca Băsescu au subliniat aceste aspecte. Este sistemul pe care domnul Băsescu l-a creat, să ne înțelegem foarte bine. Nimeni altcineva, rezultă că alesul, că-i primar, că-i președinte de consiliu, că-i parlamentar, nu are niciun fel de drept, în timp ce sistemul de justiție poate lua orice fel de decizie prin forța lucrurilor. Acolo s-au extins foarte mult drepturile, drepturile în sensul de  a lua decizii. Este o chestiune de filosofie, așa a văzut lucrurile domnul Băsescu. Că vine acum și explică ce explicam noi de 10 ani de zile, nu ne mai încălzește acest lucru".

Despre poziția lui Victor Ponta la șefia Guvernului, Bogdan Chirieac spune că aceasta "este șubredă. Este șubredă prin faptul că a fost plecat 25 de zile afară din țară, în Turcia. Este șubredă fiindcă legislația asta, despre care a ajuns domnul Băsescu să vorbească, cel în timpul căruia a fost promovată, nu a fost analizată în Parlament. Onorabila Curte Constituțională a arătat că există vreo 20 de articole din Codul Penal, din Codul de Procedură Penală declarate neconstituționale. Și totuși, nimic din toate aceste lucruri nu au atras atenția domnului Ponta și onorabilului Parlament, pentru a le dezbate, a le discuta.

Nici măcar mese rotunde cu societatea civilă nu a realizat domnul Ponta, la care să întrebăm și noi cum arestările preventive cum se făceau, cum erau în cazul gulerelor albe, se întâmplă și în alte state, sunt pe bandă rulantă. Filosofia nu se schimbă în sensul recuperării prejudiciilor, chestiunea fundamentală a recuperării prejudiciului. Toate lucrurile acestea au fost date deoparte în periada domnului Ponta. Domnul Ponta a preferat să bage capul între urechii și să spună că nu s-a întâmplat nimic", a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel