Bogdan Chirieac: Nu are rost să ne mai mințim, intrăm într-o cursă a înarmărilor. Război Rece de DECENII cu Rusia

foto pexels
foto pexels

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre realegerea lui Emmanuel Macron în funcție și conflictul din Ucraina. 

Realegerea lui Emmanuel Macron în funcția de președinte al Franței este văzută de către analistul politic Bogdan Chirieac drept ”o șansă pentru întreaga Uniune Europeană.” Într-o intervenție la Antena 3, analistul politic a atenționat că ”nu știu dacă Uniunea Europeană mai rezista după toate încercările prin care a trecut: pandemie, război, crize economice și energetice... nu știu dacă rezista și cu un președinte al Franței care dorea să scoată această țară, esențială pentru Uniune, și din UE, și din NATO. Nu știu dacă noi rezistam, ca Uniune Europeană, fără Franța”. Bogdan Chirieac a apreciat în intervenție dedicarea lui Emmanuel Macron pentru Uniunea Europeană, considerând că e ”singura șansă rațională pentru noi toți, e clară situația”. 

”Cu dl. Macron, cu bune, cu rele, Europa e în siguranță. Franța se descurcă, e o națiune mare, o țară puternică, dar, în lumea de astăzi, nimeni nu mai este autosuficient, în mod evident.” a continuat Bogdan Chirieac. 

”Ce a făcut Rusia acum nu va fi uitat cu ușurință”

Contextualizând cu războiul din Ucraina, analistul politic a precizat că: ”Războiul din Ucraina se va încheia, la un moment dat, din faza sa fierbinte. Sigur, va rămâne mulți ani de acum încolo un război rece până când Putin, într-o formă sau alta, va fi înlăturat de la Kremlin, dar nu va veni un Macron sau un Barack Obama la Kremlin, va veni tot un fel de Putin, dar cu o față lejer umană. Nu Ucraina este problema. Sigur, ea ne impactează emoțional cel mai mult. Problemele sunt crizele multiple care ne impactează la nivel mondial: criza medicală, criza economică, criza energetică, Green Deal-ul, făcut de la Bruxelles, nu a ținut seama de foarte multe lucruri și ați văzut creșterile aberante de prețuri în Europa. Dincolo de România, nu au rezistat națiuni precum Germania sau Franța. Plus că intrăm într-o nouă cursă a înarmărilor, nu are rost să ne mai mințim. Suntem într-un război rece care va dura câteva decenii cu Rusia. Ce a făcut Rusia acum nu va fi uitat cu ușurință. Sunt multiple provocări” a conchis analistul de politică externă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel