Cîțu vrea liber la vânzarea acțiunilor de stat. Chirieac, ironic: 1 euro e un preț bun pentru jumătate din Portul Constanța

Bogdan Chirieac anunţă, ironic, cu cât s-ar putea vinde portul Constanţa de Guvernul Cîţu
Bogdan Chirieac anunţă, ironic, cu cât s-ar putea vinde portul Constanţa de Guvernul Cîţu

Analistul politic Bogdan Chirieac a reacţionat pe tema dorinţei Guvernului de a anula legea prin care se interzice vânzarea acţiunilor de stat. 

"Aşa a votat poporul muncitor. Ne încurcau tare pachetele astea de acţiuni, de la Hidroelectrica, de la aeroportul Otopeni, de la portul Constanţa. Cât am pătimit că am vrut să rămână românesc... 

Poporul român a votat. Mă rog, în total aşa, pentru că pe primul loc a fost PSD, dar locurile 2,3 şi 5 sunt majoritare. Dacă aceste acţiuni ne încurcă, să le vândă. 

Eu zic că 1 un euro pentru jumătate din portul Constanţa este un preţ bun", a comentat ironic Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Cîțu: Se întâmplă peste tot în lume

Premierul Florin Cîţu a anunţat că legea care interzicea vânzarea acestor acţiuni va fi abrogată în întregime. 

"Vom abroga acea lege, cu totul. (...) Aici nu este vorba de înstrăinare a acţiunilor, e vorba de a atrage capital în România. Asta facem, capitalizăm aceste companii. Nu avem resursele la buget să capitalizăm toate aceste companii, la nevoile pe care le au aceste companii pentru investiţii şi pentru a se dezvolta. Şi atunci, bineînţeles, că o parte din acţiuni sau din proprietatea acestor companii este transferată, în schimbul acestui capital, altor acţionari. Se întâmplă peste tot în lume. Şi, mai mult de atât, ceea ce am observat şi în România, dar şi în alte ţări, acolo unde am avut astfel de injecţii de capital şi au venit după aceea cu un management performant, cu o guvernanţă corporativă, (...) acele companii au fost salvate, au mers mai departe, au angajat oameni, au fost profitabile, au plătit taxe la buget. Asta este reţeta pe care vrem să mergem", a explicat Cîţu, într-un interviu la Radio Guerrilla.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel