Bogdan Chirieac despre martorul care îl menționează în dosarul Greblă: Nu îl cunosc

Numele jurnalistului Bogdan Chirieac este menționat în dosarul Toni Greblă de către Dan Laurențiu Ciurel, director general al Complexului Energetic Oltenia, care a dat declarații în calitate de martor. Ciurel pretinde că Bogdan Chirieac a făcut o recomandare pentru una dintre firmele controlate de finul lui Greblă, Ion Bîrcină.

Bogdan Chirieac a declarat pentru stiripesurse.ro că nu își explică de ce Laurențiu Ciurel l-a menționat în acest caz. Jurnalistul a precizat că îl cunoaște pe Bîrcină dintr-un context "absolut privat", dar nu are nicio conexiune cu acesta în zona afacerilor. 

Chirieac a mai arătat că nu a fost contactat de nimeni din cadrul DNA.

"Pe domnul Ciurel ... stau să îmi amintesc ... Eu n-am fost niciodată la Rovinari, la Turceni, la Complexul Energetic Oltenia. N-am fost niciodată acolo, în zona respectivă, mai departe nu știu ce să vă spun. Încerc să îmi aduc aminte, nu cred că îl cunosc. Chiar nu înțeleg de ce a facut această mențiune în legătură cu mine. N-am fost niciodată în Oltenia, n-am fost niciodată în Gorj, pe domnul Greblă cred că l-am întâlnit o singură dată, fără nicio legatură cu business-ul”, a declarat Chirieac pentru sursa citată.

Referat DNA: Ciurel susține că a fost amenințat de Toni Greblă

În referatul trimis de DNA Parlamentului se arată că Toni Greblă l-ar fi ameninţat pe directorul Complexului Energetic Oltenia a Laurenţiu Ciurel. Acesta a relatat că Toni Greblă făcea presiuni în folosul companiei lui Ion Bîrcină, finul său. Director CEO susţine că Toni Greblă l-ar fi ameninţat pentru că nu era de acord cu o compensate de 10 milioane de lei cerută de firma lui Bîrcină. 

"Declaraţia martorului CIUREL LAURENŢIU DAN din 03.02.2015 (director general al Complexului Energetic Oltenia), din care rezultă că TONI GREBLĂ, în anul 2008, i-a reproşat în mod direct faptul că nu este de acord cu compensarea propusă de o firmă a lui BÎRCINĂ, care avea un debit neachitat la Complexul Energetic Rovinari iniţial de 10.000.000 lei şi ulterior de 6.294.000 lei. Compensarea susţinută de TONI GREBLĂ (pentru BÎRCINĂ) privea stingerea creanţei în totalitate cu un teren supraevaluat şi aparatură electronică inutilă societăţii.

Urmarea refuzului explicit, în anul 2013, TONI GREBLĂ, pe holurile prefecturii Gorj, s-a întâlnit cu martorul, pe care l-a ameninţat în mod direct. Redăm mai jos pasajul şi contextul ameninţărilor:

„Acolo au fost prezenţi toţi parlamentarii din Gorj, întâlnirea fiind convocată de mine, în calitate de director general al C.E.O., urmare a conferinţe de presă şi declaraţii publice făcute de domnul GREBLĂ cu privire la o iminentă insolvenţă în următoarele două luni a Complexului Energetic Oltenia. Am considerat această declaraţie iresponsabilă, în contextul în care Complexul era la început de drum şi avea mari probleme cu băncile. Practic, declaraţia lui TONI GREBLĂ decredibiliza noul proiect Complexul Energetic Oltenia, abia creat.

În acest context, a fost prezent şi TONI GREBLĂ, alături de alţi parlamentari de Gorj şi alte oficialităţi ale judeţului. În fapt, în timpul şedinţei m-am contrazis cu TONI GREBLĂ, una dintre contraziceri privind rolul liderului de sindicat CONDESCU MARIN, care era susţinut în mod public de TONI GREBLĂ. Eu îi reproşam lui CONDESCU amestecul în activitatea administraţiei şi presiunea continuă de a pune directori în tot felul de funcţii sau alte persoane.

La un moment dat, am părăsit sala şi eu şi TONI GREBLĂ şi, pe holul Prefecturii Gorj, ne-am reîntâlnit. Foarte nervos, TONI GREBLĂ mi-a spus textual, citez din memorie, „Oameni ca tine n-o să-i uit niciodată şi o să am grijă să fii terminat!”. I-am răspuns: „Aveţi intenţia să mă ameninţaţi direct?”, la care TONI GREBLĂ mi-a spus că: „Nu este o ameninţare, este doar un avertisment!”.
Între cele două momente (respectiv momentul de refuz al compensării susţinut de TONI GREBLĂ şi momentul ameninţării mele pe holul prefecturii) există o strânsă legătură, în opinia mea.
Mai mult decât atât, arăt că practic, în perioada 2009-2012, am fost nevoit să plec din sistemul energetic de stat către domeniul privat deoarece nu eram agreat de TONI GREBLĂ şi CONDESCU MARIN, cei doi practic controlând numirile în funcţie ale tuturor directorilor din sistemul energetic şi minier. Era de notorietate faptul că asocierea CONDESCU MARIN - TONI GREBLĂ făcea numirile acestor directori în biroul de parlamentar al lui TONI GREBLĂ.

În tot anul 2013, TONI GREBLĂ a marşat la tot felul de presiuni ale lui CONDESCU MARIN făcute prin media împotriva mea participând la acţiuni ale lui CONDESCU împotriva mea de genul: reuniuni cu parlamentarii din patru judeţe pentru a determina schimbarea mea din funcţie.”

Martorul a mai arătat că, pentru una din firmele controlate de BÎRCINĂ, ar fi făcut o recomandare şi jurnalistul BOGDAN CHIRIEAC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel