Bogdan Chirieac, după declarațiile lui Klaus Iohannis: Președintele trebuia să închidă subiectul Victor Ponta

Klaus Iohannis a vorbit, în cadrul unei declarații de presă după ședința CSAT, despre votul din Parlament în cazul premierului Victor Ponta. Șeful statului a spus că este o zi tristă pentru democraţia din România, pentru milioanele de cetăţeni care cred în valorile democraţiei.

Analistul politic Bogdan Chirieac a opinat pe marginea acestui subiect la România TV.

"Klaus Iohannis a avut vineri o declarație neobișnuit de tranșantă atunci când a cerut demisia lui Victor Ponta. Practic, Klaus Iohannis s-a expus într-un fel din punct de vedere politic. În Parlament s-a votat astăzi împotriva ridicării imunității lui Victor Ponta. Klaus Iohannis trebuia să închidă subiectul. Cum a închis subiectul? După ce a vorbit despre lucruri care țin de strategia de securitate națională, președintele trebuia să închidă subiectul Victor Ponta și astfel a descris cele trei soluții. Nicio clipă Klaus Iohannis nu i-a spus premierului pe vreo poreclă. Nu i-a spus că este corupt", a zis Bogdan Chirieac la România TV.

"Traian Băsescu presupun că și-ar fi rupt cămașa de pe dânsul acuzându-l pe Victor Viorel Ponta. Klaus Iohannis a făcut o declarație tăioasă care putea fi făcută și de la Casa Alba. Președintele nu a zis în niciun caz că nu mai colaborează cu Victor Viorel Ponta. A spus că este o zi tristă pentru democrație", a mai spus analistul politic.

"Astăzi, Klaus Iohannis a avut un discurs echilibrat", a subliniat Bogdan Chirieac.

Declarațiile lui Klaus Iohannis făcute marți, 9 iunie: Trei variante pentru Victor Ponta

"Am văzut că premierul spune că este nevinovat. Nici eu, nici dumneavoastră nu putem să stabilim în ce măsură are el dreptate sau procurorii. Acest lucru trebuie stabilit de justiţie, dar pentru asta dosarul trebuie să ajungă în instanţă. Victor Ponta a avut trei variante. Cea mai onorabilă ar fi fost să demisioneze. A doua: ar fi putut să îşi îndemne colegii să voteze cererea justiţiei. Nici măcar nu l-aş fi suspendat. A ales-o pe cea mai proastă: s-a folosit de calitatea de prim-ministru pentru ca cererea să nu fie încuviinţată", a declarat Klaus Iohannis.

VEZI ȘI: Klaus Iohannis, primele declarații după votul în cazul Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel