Bogdan Chirieac, despre cercetările de la Ferma Dacilor: În loc să analizeze cum a izbucnit incendiul, ei s-au grăbit să aresteze oameni

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

În cadrul unei intervenții la Antena 3 CNN, analistul Bogdan Chirieac a comentat ce s-a întâmplat astăzi cu cercetările de la Ferma Dacilor.

 

În cadrul unei intervenții la Antena 3 CNN, analistul Bogdan Chirieac a comentat ce s-a întâmplat astăzi cu cercetările de la Ferma Dacilor, unde patronul, Cornel Dinicu, a fost scos din arestul preventiv şi dus la locul incendiului în urma căruia opt persoane au murit carbonizate în data de 26 decembrie.

"Cred că ancheta aceasta a început prost. În loc să analizeze cum a izbucnit incendiul, ei s-au grăbit să aresteze oameni. În ce măsură arestarea lui Dinicu clarifică lucrurile? Eu nu îl cunosc pe Dinicu, nu am fost nici la Ferma Dacilor, dar vreau să vă spun, ca anchetatori, ca polițiști, ca judiciariști, ce sunt, procurori, păi prima chestiune era a experților, a pompierilor, eventual, care ar fi trebuit să știe până la acest moment ce s-a întâmplat. Se prăbușesc avioane pe fundul oceanului și tot se află de ce, cum s-a prăbușit și în ce fel. Trebuiau să ne spună ‘de acolo a izbucnit incendiul, cum, în ce fel, nu știu ce’. Apoi vine Dinicu cu ipoteza că e mână criminală. Nu știu, poate că nu e mână criminală, poate că e un element de instalație electrică, cumpărat, care avea defecțiuni. Atunci cine e de vină în chestia asta? S-au tot năpustit pe faptul că nu are aviz ISU. Parlamentul României nu are aviz ISU", a afirmat Bogdan Chirieac.

Bogdan Chirieac a comentat și declarația celor de la  ANRE care susțineau că Ferma Dacilor nu era racordată legal

"Atunci vă întreb, de ce a plătit 200.000 de lei, că a dat chitanțele în presă? 200.000 de lei energie electrică pe luna decembrie. Cum i-a luat electrica sau cine e acolo banii? El a prezentat chitanța că atât a plătit. S-a dovedit că are și hidrant, că are și apă, că a încercat să stingă cu apa lui incendiul. Deci, sunt foarte multe lucruri care, iată, pe de o parte s-au dat, autoritățile le-au aruncat repede. Au zis că nu are pe una, pe alta, pe nu știu ce. Și Parlamentul României cum este? Că nici Parlamentul nu are aviz ISU. Nu cumva legea este defectă în zona asta? Adică legea este atât de greu de îndeplinit încât foarte puțini pot să o îndeplinească", a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel