Bogdan Chirieac: Dacă Rusia ar fi, cum vor ei să fie, în război cu tot Occidentul, Rusia era demult zdrobită

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Bogdan Chirieac a comentat ultimele informații privitoare la războiul din Ucraina, prin prisma îngrijorării tot mai mari la nivel mondial că acest conflict ar putea escalada.

Invitat telefonic la Realitatea Plus, analistul politic Bogdan Chirieac a explicat de ce războiul provocat de Federația Rusă în Ucraina afectează întreaga planetă și de ce este îngrijorător faptul că Vladimir Putin trimite încă 300.000 de soldați pe front:

„Cred că 300.000 de ruși nu vor face bine nimănui. Rușii s-au evidențiat în războiul din Ucraina nu prin acțiuni militare spectaculoase, ci prin ucidere de civili. Nu vreau să-mi imaginez ce ar putea însemna încă 300.000 de soldați ruși, prost echipați, prost instruiți, foarte speriați, care vor lua la țintă orice civil, femeie sau copil. Nu ne bucură această mobilizare, chiar și parțială, și nu ne bucură nici disperarea lui Putin, care a amenințat ieri, aproape deschis, Ucraina cu folosirea de arme nucleare tactice. La ONU, Joe Biden a subliniat acest lucru și a spus că Statele Unite ale Americii vor reacționa.

Dintr-un anumit punct de vedere, Rusia este, în acest moment, în război, din cauza ei, nu doar cu Occidentul, ci cu lumea întreagă. În termeni clasici, Rusia este în război cu Ucraina. Că Ucraina este sprijinită militar și umanitar de Occident și lumea liberă, da, este adevărat, dar dacă Rusia ar fi, cum vor ei să fie, în război cu tot Occidentul, Rusia era demult zdrobită. Dacă intra aviația NATO în spațiul aerian al Ucrainei, nu mai exista aviația rusă, pentru că e un decalaj tehnologic uriaș între armamentul rusesc și cel occidental.

Putin a reușit să intre în război cu toată lumea. La ultimul summit de la Samarkand, la Organizația de Cooperare de la Shanghai, China a spus că este îngrijorată de război, delicat, dar ferm, India, prin premierul Modi, i-a spus lui Putin că nu e vremea de război și l-a pus într-o situație îngrozitoare, liderul rus spunând: Da, o să terminăm cât mai repede operațiunea militară specială din Ucraina. Iată că restul lumii nu mai este de acord cu ce a făcut Putin în Ucraina. Rusia, în acest moment, este în război cu toată lumea“, a spus, la Realitatea Plus, analistul politic Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI    -    Schimb surpriză de prizonieri. Moscova predă Kievului 10 cetățeni străini și comandanții care au apărat Mariupolul, inclusiv dintre cei condamnați la moarte

Revoltă la Kremlin, după înfrângerea din Harkov și asasinarea fiicei lui Dugin. Hartmann: Ei asta voiau să vadă de la Putin și Putin nu a făcut-o

H. D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit despre presiunile exercitate asupra lui Vladimir Putin, după contraofensiva ucraineană din regiunea Harkov și după asasinarea fiicei lui Aleksandr Dughin:

„Îmi e foarte greu să știu ce se întâmplă la Kremlin, pentru că acolo lucrurile întotdeauna au fost opace. Una spune Peskov, alta se întâmplă. Sunt convins, însă, că după eșecul înfrângerii în fața contraofensivei ucrainene, din toate datele pe care le am, a existat o revoltă naționalistă, în special în media naționalistă, mai ales că ei acolo nu au Facebook și nu îi cenzurează nimeni. Au alte site-uri de social media și naționaliștii sunt foarte puternici. A fost o revoltă la adresa administrației Putin atunci când și-au dat seama, la 3-4 zile după ce a început contraofensiva ucraineană, că au pierdut zona Harkov.

Presiunea naționalistă asupra lui Putin este enormă, el nefiind un naționalist, ci un imperialist, un dictator ce vrea să stea la putere toată viața. Această grupare naționalistă este reprezentată pe de o parte de Dughin, iar moartea fiicei lui i-a întărâtat, pentru că nu a existat o reacție. Moscova nu a reacționat la această crimă pe care acești naționaliști o consideră ca un atac terorist la adresa Rusiei (...)“, a spus, la DC News, la emisiunea Geostategica, analistul de politică externă H. D. Hartmann (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI    -   Rusia și-a epuizat rezervele de voluntari dispuși să lupte în Ucraina. Putin a luat o decizie extrem de nepopulară în rândul populației rusei (Ministerul britanic al Apărării)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel