Bogdan Chirieac: Cred că se schimbă un pic și Diaspora

Analistul Bogdan Chirieac a făcut referiri la modul în care Diaspora ar putea  fi manipulată de oamenii lui Traian Băsescu, în contextul manifestațiilor din ultimele zile.

Întrebat la RTV dacă românii din Diaspora ar putea fi manipulați de oamenii lui Traian Băsescu, Chirieac spune că: "Întrebarea e foarte grea, dar eu nu cred că Diaspora este manipulată".

"PSD a obținut un număr însemnat de voturi în Diaspora, în 2 noiembrie. Cred că se schimbă un pic și Diaspora. Sunt românii plecați înainte de 1989, care pe bună dreptate văd roșu în fața ochilor când aud de PSD  sau de stânga, fiindcă îl asociază cu fostul Partid Comunist. Sunt românii care au plecat în anii '90, după Mineriadă, de asemenea, care sunt foarte supărați, dar sunt și românii care au plecat după ce s-a dat drumul la viză, la 1 ianuarie 2002.

Citește și: Cătălin Striblea-Lia Olguța Vasilescu, contre în direct la RTV pe tema manifestațiilor

Oamenii aceștia deja comunică cu țara, vin în concedii, își fac case, trimit bani, iar aceștia nu mai sunt atât de nemulțumiți de regimul politic. Acum însă, și ăsta e un fapt pozitiv, nu erau atât de interesați de vot. Din trei milioane de români din Diaspora să voteze 160.000 nu era un super scor, dar faptul că de la un grup de alegeri la altul numărul celor care votează este mai mare cred că este un fapt pozitiv", a declarat Chirieac.      

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel