Bogdan Chirieac: Cazul Dutroux, similar cu cel din Caracal. Ce s-a întâmplat în Belgia, momentul schimbării din temelii

Gheorghe Dincă
Gheorghe Dincă

Analistul politic Bogdan Chirieac a adus aminte, în contextul tragediei Caracal, despre un caz similar petrecut în Belgia acum 23 de ani. Atunci, un criminal în serie a ucis şase minore, iar cazul a dus la o reformă în justiţie şi în interne. 

"Instituţia demisiei trebuie să fie comodă unui om politic. Sunt de acord sută la sută. Un domn care a trăit în Belgia foarte mult mi-a transmis astăzi un mesaj şi sunt convins că ne aducem aminte de Dutroux, din Belgia anului 1996, tot aşa cu un criminal în serie, care a ucis şase minore, tot cu trafic de persoane.

După acest caz, Belgia a cunoscut o reformă profundă a justiţiei şi a internelor. S-a modificat codul penal, codul de procedură penală, Dutroux e în continuare la puşcărie, pentru că a primit condamnare la închisoare pe viaţă plus o zi. Lucrurile s-au întâmplat exact ca în România, unde există o complicitate între justiţie, poliţie şi lume interlopă la nivel local, fără doar şi poate, justiţie, poliţie, lume  interlopă şi lideri politici în judeţele din România. În Belgia, după un protest cu 300.000 de oameni, Guvernul a plecat acasă. 300.000 de oameni care s-au plimbat liniştiţi pe străzi! Aşa s-a făcut reforma acolo.

O să râdeţi, dar au adoptat sistemul de justiţie din Olanda. În Belgia! O reformă profundă, cauzată de ceva asemănător cu ce s-a întâmplat în România!", a declarat Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel