Bogdan Chirieac, arestare Steinmetz și Silberstein: Ne interesează relația pe care au avut-o în România

Analistul Bogdan Chirieac a comentat, într-o intervenție la Antena 3, acțiunea magistraților isrelieni, de luni dimineața, care s-a finalizat cu arestarea oamenilor de afaceri Beny Steinmetz și Tal Silberstein, aceștia având ramificații în mediul politic și de afaceri în România.


 

"Vor fi mai multe informații pe parcursul zilei. Eu le-ași pune într-un context mai larg, internațional, și sunt și anchetele împotriva pemierului israelian Beniamin Netanyahu în acest moment.

Se știe că procurorii din Israel nu l-au invitat la sediul lor, au mers ei la reședința primului ministru pentru a-l ancheta. Este vorba despre trei capete de acuzare  privind presupuse fapte de corupție. Ținând seama și de relația mai tensionată între Netanyamu și fosta administrație Obama, de ce întâmplă în acest moment în care Netanyahu este totuși un premier foarte puternic de care Israelul are foarte mare nevoie în context istoric, ținând seama de relațiile de dușmănie în materoie de afaceri Steinmetz și Soros, cred că trebuie să mai așteptăm, să vedem ce se mai întâmplă acolo.

[citeste si]

Nu în fiecare zi este reținut un miliadar, dar Israelul este un stat de drept iar lucrurile nu se tranșează cu cătușe și mascați. Ne interesează relația care a existat de-a lungul timpului cu mai multe personaje, unele dintre ele repudiate de poporul român, așa cum a fost fostul președinte Traian Băsescu, a declarat Chirieac.

De asemenea, analistul Bogdan Chirieac este de păree că cei doi oameni de afaceri "țin legătura cu oameni politici importanți, fiindcă, la acest nivel cu afaceri atât de importante, cu Gabriel Resources, Roșia Montana, cu procesul de la Washington, unde se cer României patru miliarde de dolari dspăgubiri, nu există să nu ai legături importante, mai ales că îmi imaginez că Beny Steinmetz nu este nici el singur pe lume în Israel. Are un gen de prieteni, este așzat, și în toată lumea marea finanță și politica merg mână în mână. E absrurd să credem că lucrurile nu stau așa.

Ideea este de ce au procedat de această manieră, fiindcă una era punerea sub acuzare, se mai întâmplă în țările democratice, pentru fapte reale, și alta o reprezintă acest bătut de tobă, luarea celor doi. Sunt convins că vor apărea noutăți în perioada următoare", a mai declarat analistul Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel