Bogdan Chirieac, aniversare. Primul ziarist român care i-a luat interviu lui George W. Bush

Analistul politic Bogdan Chirieac împlinește luni, 31 octombrie, 55 de ani.

Cunoscut specialist pe politică externă, Bogdan Chirieac are capacitatea, datorită experienței acumulate în decursul a peste două decenii, să realizeze analize obiective cu argumente bine documentate. În anii '90 a fost reporter de front pentru Adevărul în timpul războiului din Transnistria.

Bogdan Chirieac a fost jurnalistul care l-a demascat pe afaceristul Sorin Beraru, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani în dosarul privind fraudarea societății "Cico".

Primul ziarist român care i-a luat interviu lui George W. Bush

Bogdan Chirieac este primul ziarist român care i-a luat interviu lui George W. Bush. De asemenea, este autorul a mai multor interviuri realizate în exclusivitate cu diferiți lideri mondiali printre care preşedintele Franţei Jacques Chirac, în 1998; primul ministru al Marii Britanii, Tony Blair, în 1999; preşedintele SUA, George W. Bush, în 2002; miniştri ai statelor membre UE şi NATO.

În plină epocă Băsescu a lansat publicația online DC News alături de jurnalistul Răzvan Dumitrescu. Faptul că era un site care nu îl lăuda pe președintele de la acea vreme, a atras multe vorbe injurioase. Este de referință episodul în care, în 2010, Traian Băsescu l-a numit pe Bogdan Chirieac "morsă competentă".

A lansat celebra formulă 'guvernatorul'

La Referendumul din 2012, jurnalistul a lansat celebra formulă 'guvernatorul'. Bogdan Chirieac spunea la acea vreme că Traian Băsescu risca să distrugă tot: națiunea, Statul și chiar propriul scaun de Guvernator.

Analistul politic a fost recompensat, de-a lungul timpului, cu prestigioase premii de presă, printre care Premiul „Crescent" pentru cel mai bun jurnalist de politică externă, Premiul „Analistul de Politică Externă al Anului" acordat de Diplomaţia Română, Premiul „Cel mai bun talk-show" acordat de CAN pentru emisiunea „Pro Vest", Premiul fundației „Manfred Worner".

Bogdan Chirieac este autorul a două cărți de referință: „România de la Madrid la București" – 2008 și „România suspendată" – 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel