Bogdan Aurescu, atacat de omologul maghiar

Peter Szijjarto, ministrul maghiar de externe, a reacționat la declarația lui Bogdan Aurescu de sâmbătă referitoare la ridicarea unui gard de sârmă ghimpată de către Ungaria la granița cu România.

După ce ministrul român de externe Bogdan Aurescu a declarat sâmbătă, la întâlnirea cu ministrul olandez de externe Bert Koenders că ridicarea de garduri este un gest autist, inacceptabil și în afara spiritului Uniunii Europene, astăzi vine un răspuns dur din partea omologului său ungur. Peter Szijjarto îi amintește oficialului de la București că premierul Victor Ponta este trimis în judecată, potrivit realitatea.net.

"Ne-am fi așteptat la mai multă modestie din partea unui ministru de Externe al cărui premier este trimis în judecată. Ungaria este un stat cu o vechime mai mare de o mie de ani, care, de-a lungul istoriei sale, s-a apărat mereu și o va face în continuare, fie că ministrului de Externe român îi va plăcea sau nu", potrivit Associated Press.

Citește și: MAE, atac la gardurile ridicate de Ungaria: "Un gest autist". Ce spune Chirieac

De asemenea, ambasadorul român la Budapesta a fost convocat, luni, la Ministerul de Externe ungar pentru consultări.

Trebuie amintit faptul că și Zákonyi Botond, ambasadorul ungar la București, a fost convocat zilele trecute la Ministerul Român de Externe, acesta refuzând invitația.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel