Bogdan Aurescu a pledat pentru consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare pe întreg Flancul Estic

Bogdan Aurescu a pledat pentru consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare pe întreg Flancul Estic  /  Sursă foto: MAE
Bogdan Aurescu a pledat pentru consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare pe întreg Flancul Estic / Sursă foto: MAE

Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe a pledat pentru consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare pe întreg Flancul Estic, în a doua zi a reuniunii miniștrilor de externe ai statelor membre ale NATO

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat miercuri, 24 martie 2021, la sesiunea dedicată relațiilor cu Rusia, securității regionale și dezvoltărilor din domeniul controlului armamentelor, în cea de a doua zi a reuniunii miniştrilor afacerilor externe din statele membre NATO, care se desfășoară la Bruxelles. Pe lângă miniștrii aliați, la sesiune au mai participat miniștrii de externe din Finlanda, Suedia și Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell.

În cadrul intervenției sale, ministrul Bogdan Aurescu a salutat prezența Finlandei, Suediei și a Înaltului Reprezentant al UE la sesiunea ministerială, evidențiind importanța coordonării cu partenerii like-minded pe subiecte de interes comun, pentru promovarea unei abordări strategice, unitare și coezive. A atras atenția, în mod special, asupra aprofundării coordonării între UE și NATO în acest sens, ministrul Bogdan Aurescu evidențiind aceste aspecte și în cadrul recentei reuniuni a Consiliului Afaceri Externe din 22 martie.

NATO trebuie să descurajeze Federația Rusă

Ministrul Bogdan Aurescu a prezentat analiza României cu privire la provocările persistente de securitate la frontiera estică a Alianței, inclusiv la Marea Neagră, referindu-se în acest context și la necesitatea soluționării conflictelor prelungite care destabilizează securitatea regiunii. În consecință, a reiterat sprijinul față de abordarea actuală a NATO față de Rusia, accentuând asupra necesității consolidării pe mai departe a posturii NATO de descurajare şi apărare pe întreg Flancul Estic. În acest cadru, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat că dialogul cu Rusia se poate desfășura numai în condițiile unei posturi foarte robuste a NATO de descurajare și apărare.

Totodată, ministrul Bogdan Aurescu a evocat importanța pe care Alianța trebuie să o acorde unității și coeziunii Flancului Estic, de la Marea Neagră la Marea Baltică.

De asemenea, șeful diplomației române a evidențiat impactul relevant al controlului armamentelor asupra securității și stabilității regionale și a susținut necesitatea continuării de o manieră aprofundată a coordonării aliate pe această dimensiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel