Boeing 737 MAX, avionul criticat chiar de angajaţii companiei: A fost proiectat de un clovn

Florin Răvdan / 10 ian 2020 / 10:35 Salveaza PDF Comentarii

Mai multe schimburi de mesaje între angajaţii companiei Boeing au ieşit la iveală. Aceştia critică sistemul de siguranţă al aeronavei Boeing 737 MAX, şi afirmă că a fost proiectat de clovni. Conducerea companiei a catalogat mesajele drept "complet inacceptabile". 

Iată câteva mesaje: 

 

Un angajat a scris într-un schimb de mesaj în aprilie 2017: „Acest avion este proiectat de clovni care, la rândul lor, sunt supravegheți de maimuțe".

În februarie 2018, un lucrător din Boeing a întrebat un coleg: „V-ați îmbarca familia într-un avion MAX antrenat în simulatoar? Eu nu aș face asta".
„Nu", a venit răspunsul.

Președintele comisiei parlamentare de transporturi, Peter DeFazio - care a investigat cazul 737 Max - a declarat că mesajele „arată un efort coordonat, care datează din primele zile ale programului 737 Max, pentru a ascunde informații critice, față de autoritățile de reglementare și public".

Boeing 737 MAX, interzis la zbor 

 

Autoritățile pentru siguranța aviației au interzis zborurile modelului 737 MAX în martie 2019, după două prăbușiri în Indonezia și Etiopia, care au ucis aproape 350 de persoane, scrie Mediafax. 

The Federal Aviation Administration (FAA) a spus: „Eventualele deficiențe de siguranță identificate în documente au fost soluționate". Dar regulatorul a adăugat: „Tonul și conținutul unora dintre mesajele conținute în documente sunt dezamăgitoare".

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23