Bodu, despre Becali: Jiji e ca și terminat

sebastian bodu
sebastian bodu

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu, într-un material publicat, marți, pe blogul personal, analizează poziționarea arestării lui Gigi Becali în mentalul colectiv, susținând că "toți cei care l-au luat drept model de urmat în viață și/sau îi plâng pe umăr, în privat, pe rețelele de socializare sau la TV, nu știu că Jiji e ca și terminat".

"Eu nu înțeleg cum pot unii să îl plângă pe Jiji. Cum nu merită, săracu’ de el, să stea la închisoare, că nu a omorât pe nimeni. Nu înțeleg cum pot oameni cu o inteligență, educație și instruire peste medie să compătiească un incult până la limita semi-analfabetismului și educat la nivelul unei primate vedetă într-o grădină zoologică. Cât despre intelect, ghinionul cel mai mare al “omului” a fost că a crezut că, bogat fiind, e automat și inteligent. Și, din ambele posturi, bogat și inteligent, “da m… beep… la DNA”. Da m… beep… la toată țara, la toată lumea, “la tot cartierul”", scrie Sebastian Bodu, în postarea intitulată "Becali, statuie sau împăiat?".

Potrivit europarlamentarului, toți cei care au căzut pradă limbajului specific din fotbal, împărțit de Gigi Becali, dar și cei care nu au fost afectați, pe motiv că "nu erau în target",  nu au realizat că și ei au luat "m... beep..." de la finanțatorul echipei Steaua. "Ca orice colectiv, de altfel, doar de aia a și eșuat comunismul, că totul era colectiv, adică al nimănui. Cum nimeni nu a avut conștiința bunului colectiv în comunism, nimeni nu are nici conștiința afrontului colectiv în capitalismul de mahala. Ba se mai și distrează tâmp de cum l-a făcut Jiji albie de porci pe unul, pe altul, pe toți ceilalți dar nu pe el", comentează europarlamentarul.

Consemnând faptul că Gigi Becali nu "a omorât pe nimeni. Nu a tâlhărit și nu a violat", Bodu se întreabă retoric: "Dar de când Codul Penal se reduce la omor, tâlhărie și viol? (...) Iar dacă am aplica argumentul mult sofist că și alții fac la fel sau că au furat mai mult și nu au pățit nimic (e adevărat, nu toți, dar din ce în ce mai mulți) am ajunge să nu mai condamnat pe nimeni că “de ce să fie ăla primul"?  De ce nu începem cu alții? (...) Faptul că Jiji e la pușcărie poate a mai dărâmat un mit, cel al lui Robin Hood sau Iancu Jianu de tip modern: ia de la stat (adică de la nimeni) si dă la săraci. Și nu pățește nimic. Ba le mai trântește și câte o m… beep… E bogat și dă la săraci sub forma de biserici sau direct din buzunar, în bancnote de 50 și 100 de lei. Deci un model de urmat în viață. Dar nu toată lumea are norocul să cumpere terenuri pe doi lei pentru oierit și să se trezească peste 10 ani că valorează milioane, după care să mai facă și câte un schimb “avantajos” cu vreun minister, pentru a-și spori un pic averea. Și atunci, din tot ce are Jiji, copiatorii lui se descurcă doar la partea cu datul m… beep… și o dau și ei cui pot: la profesorul de la școală, la câte un coleg mai ochelarist, la câte un poliţist care are tupeul să îi oprească în trafic, la câte un moș care traversează prea încet strada ", comentează Sebastian Bodu.

Susținând că, "deocamdată, mulți sunt încă prinși în paradigma “Free Gigi”, sperând într-o răsturnare de situație sau într-o minune cerească", europarlamentarul PDL afirmă că Gig Becali va rămâne după gratii aproape trei ani: "Deci e “Three Gigi” (felicitări celui cu ideea), dupa cum a stabilit Înalta Curte de Casatie și Justiție".

"Ce nu știu toți cei care l-au luat drept model de urmat în viata și/sau îi plâng pe umăr, în privat, pe rețelele de socializare sau la TV, e ca Jiji e ca și terminat. Peste trei ani, când va ieși, nu va mai avea nimic. Clubul i-l va lua Hrebe sau altul (să nu uitam că acțiunile Stelei nu mai sunt pe numele lui, grație subsemnatului care l-a determinat să se ferească de o eventuală executare silită), despăgubirile către stat și banii confiscați de DNA însumează și ei vreo 2 milioane de euro cash, terenurilor le-a scăzut valoarea și lichiditatea și o să continuă să scadă, influența și-o va pierde. În lumea în care s-a învârtit Jiji trei ani de pârnaie înseamnă mult. Al Capone a stăpânea un stat întreg când a intrat la Alcatraz și, când a ieșit, era zero. A murit la 48 de a ani jigărit și bolnav", a conchis Bodu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel