Bodog, răspuns pentru medicii de familie. Îi afectează pe toţi românii

Florian Bodog
Florian Bodog

Pentru 2018 e prevăzut ca bugetul pentru medicina de familie să se suplimenteze cu 278 milioane de lei, susţine ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Bodog a discutat joi cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate despre revendicările medicilor de familie.

"Urmăresc îndeaproape discuţiile dintre medicii de familie şi conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care au pornit de la premisa că modificările la contractul-cadru trebuie să vizeze debirocratizarea şi eficientizarea sistemelor informatice. Am constatat că, în prezent, dialogul se axează mai mult pe negocieri de ordin financiar. Ca urmare, încercând să răspundem noilor solicitări primite din partea reprezentanţilor medicilor de familie, pentru anul viitor este prevăzut ca bugetul pentru medicina de familie să se suplimenteze cu 278 milioane de lei", a precizat Bodog, potrivit unui comunicat al MS, transmis Agerpres.

Ministrul consideră că numai printr-un parteneriat strâns între medici, autorităţi şi pacienţi se poate realiza reforma în sănătate, iar rolul medicului de familie este unul extrem de important.

"Am avut numeroase întâlniri cu reprezentanţii medicilor de familie şi am toată disponibilitatea pentru dialog şi colaborare. Din punctul meu de vedere lucrurile se rezolvă numai la masa dialogului. Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate şi să ne gândim la pacienţii noştri, pentru că toţi suntem în slujba lor. Pacienţii sunt cei care au de suferit din cauza acestor blocaje", a mai spus Florian Bodog.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel