Urmărește emisiunea live


Bodog: E important ca, la momentul înscrierii într-o colectivitate, să prezinţi dovada că ai fost vaccinat

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat miercuri că este important ca, la momentul înscrierii copilului într-o colectivitate, să se prezinte dovada că acesta a fost vaccinat.

'În mod normal, în forma finală a legii, ar trebui ca, la înscrierea în şcoală, exact cum am prezentat şi eu la momentul în care m-am înscris inclusiv la facultate, a trebuit să prezint aşa numitul aviz epidemiologic. Avizul epidemiologic era un act medical. Pe verso erau trecute absolut toate vaccinările. Cred că este important ca, la momentul la care te înscrii într-o colectivitate, să prezinţi dovada că ai fost vaccinat. Eu sunt convins şi o să susţin acest lucru. Nu ştiu dacă voi găsi aceeaşi susţinere şi din partea opiniei publice, pentru că - aşa cum am mai spus de multe ori - îmi doresc ca forma finală a legii vaccinării să fie o formă chiar dacă nu unanim acceptată, să aibă o rată de acceptare foarte mare', a afirmat demnitarul.

[citeste si]

El a spus că interesul său, ca ministru, este acela ca populaţia României să aibă o rată de acoperire vaccinală cât mai mare, astfel încât incidenţa bolilor să fie cât mai scăzută. Totodată, Florian Bodog a declarat că legea vaccinării va fi implementată imediat după ce va fi promulgată. '(....) Legea va fi implementată imediat după promulgare. Deci nu voi da termen de aplicare începând cu anul viitor. Doresc ca legea, după promulgare, să intre în vigoare până la sfârşitul acestui an. Practic, este prevăzut şi în programul de guvernare', a spus ministrul Sănătăţii, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel