Bode anunță schimbări în poliție după cazul Arad

Lucian Bode / Foto gov.ro
Lucian Bode / Foto gov.ro

Ministrul de Interne Lucian Bode anunță schimbări în poliție după ce afaceristul Ioan Crișan a murit în explozia mașinii la volanul căreia se afla, în Arad. 

Lucian Bode a făcut noi declarații cu privire la cazul Arad, miercuri dimineață, la sediul Ministerului Afacerilor Interne. 

'De foarte mulți ani, nu am avut o astfel de mobilizare a structurilor Ministerului Afacerilor Interne așa cum o avem acum, la Arad', a spus Lucian Bode, miercuri, precizând că speră ca în scurt timp să se poată intra pe o pistă, iar autorii să fie identificați și trași la răspundere. 

Bode: Cea mai mare problemă, cea a deficitului de personal 

Totuși, ministrul Lucian Bode a precizat că 'problemele cu care se confruntă structurile MAI nu sunt puține. Cea mai mare problemă este cea a deficitului de personal. Nu aș spune că Poliția Română nu este respectată sau că nu își face datoria și nu doar Poliția Română, ci toate structurile MAI.'

'Problema deficitului de resursă umană cu siguranță va fi rezolvată în timp. Am propus să creștem numărul de locuri în școlile de subofițeri și ofițeri de la Academia de Poliție, să recrutăm din sursa externă, să trecem agenți în corpul ofițerilor... Sunt măsuri pe care noi le-am luat și le luăm în continuare.', a adăugat Lucian Bode. 

Ministrul MAI, mențiuni despre 'dotarea sediilor și echipamente' 

Lucian Bode a făcut apoi câteva mențiuni despre dotări, 'fie că vorbim de echipamente, fie că vorbim de dotarea propriu-zisă a sediilor în care își desfășoară activitatea, fie că vorbim de mobilitate'. El a spus că 'anul trecut am achiziționat aproape 7.000 de mașini doar pentru poliție, peste 26.000 de pistoale noi... Sunt măsuri pe care noi ne luăm pentru a menține nivelul și ștacheta foarte sus a tot ce înseamnă structuri ale MAI.'

De asemenea, ministrul consideră că, atunci 'când se întâmplă câte o tragedie, opinia publică este absolut îndreptățită să fie nemulțumită.' 

'Nu este mai mare supărarea și pentru mine, ca ministru, să vadă că intervenția structurilor MAI nu a reușit.', a mai spus el. 

n același timp, să știți că sunt mii și mii de intervenții reușite. La un moment dat mă gândeam să vă prezint public câte situații gen Onești am avut, cu amenințare, sechestrare și structurile MAI au reușit să intervină și să salveze vieți. Despre acestea vorbim foarte puțin. (...) Eu am încredere în structurile MAI, în profesionalismul lor, în dorința lor de a-și face meseria așa cum au jurat când au decis să îmbrace haina militară.', a conchis Bode.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel