Urmărește emisiunea live


Boc: Prin programul "Prima Casă 4" au fost acordate 4.170 de garanţii, în valoare de 160 mil. euro

Apartamente noi. Locuinţele mai scumpe în ţară decât în Bucureşti
Apartamente noi. Locuinţele mai scumpe în ţară decât în Bucureşti

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că prin programul "Prima Casă 4" au fost acordate până în prezent 4.173 de garanţii, în valoare de 160 de milioane de euro, din care 80 de milioane de euro de la cele 16 bănci participante şi restul de la stat, prin fondul de garantare.

"Programul îşi atinge scopul de a-i sprijini în primul rând pe cei care nu au casă, să o achiziţioneze şi să nu mai plătească chirie", a afirmat Boc după o întâlnire cu conducerea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Premierul a precizat că cea mai mare pondere este deţinută de apartamentele cu două camere şi că pe primul loc se află oraşele Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Programul guvernamental "Prima Casă" a fost lansat în vara anului 2009, iar statul a garantat creditele destinate cumpărării unei locuinţe de maxim 60.000 euro şi, începând din 2010, în limita a 70.000 euro pentru locuinţe cu lucrări încă neîncepute şi de câte 75.000 euro pentru case noi cumpărate de persoane organizate în asociaţii.

Guvernul a decis în martie ca garanţia statului să fie redusă la jumătate, iar în program să fie incluse şi persoanele care deţin deja o casă în suprafaţă maximă de 50 metri pătraţi şi vor un confort sporit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel