Bobotează: Mitropolitul Ardealului, deranjat de înghesuiala credincioșilor pentru aghiasmă

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, cel care a oficiat împreună cu un sobor de preoţi slujba de Bobotează în Piaţa Mare din Sibiu, s-a arătat deranjat de faptul că şi în acest an credincioşii s-au înghesuit, forţând gardurile de protecţie, ca să ia sticlele cu Aghiasmă Mare. "E bine să avem râvnă, dar nu chiar aşa", a comentat Mitropolitul Laurenţiu Streza.

"Nu vă înghesuiţi! Avem 12.000 de litri de apă sfinţită! Nu veţi rămâne fără!', a fost apelul Mitropolitului Ardealului la finalul slujbei de Bobotează către cei 1.500 de credincioşi prezenţi, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, cei câţiva jandarmi prezenţi în jurul preoţilor şi butoaielor cu apă sfinţită au făcut faţă cu greu mulţimii care a dorit să ia Aghiasmă Mare.

Întrebat de jurnalişti de ce credincioşii nu au răbdare, deşi li se comunică, în fiecare an, că este apă sfinţită pentru toţi, Mitropolitul Ardealului a declarat: "Este o lucrare pe care nu o putem noi stăpâni. Există şi o râvnă, dar mai există şi o grabă a noastră. Parcă ne grăbim prea mult şi prea repede. E bine să avem râvnă, pentru că împărăţia cerului, spune Scriptura, se ia cu năvală, dar nu chiar aşa."

Din Aghiasma Mare este bine să se guste, înainte de masă, timp de 40 de zile, începând cu Boboteaza şi de fiecare dată când postim, potrivit ÎPS Laurenţiu Streza. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel