Boboteaza la Constanța. Mii de credincioși, așteptați pe faleza Cazinoului

De Bobotează, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, va oficia, luni, de la ora 8.30, Sfânta Liturghie la Catedrala ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa.

Conform informațiilor oferite de Arhiepiscopiei Tomisului, de la ora 11.30, va începe tradiţionala procesiune de Bobotează, de la Catedrală până pe faleza Cazinoului Constanţa. Pe faleză, începând cu ora 12, ierarhul Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, va oficia slujba de Sfinţire mare a apei pe faleza Cazinoului.

Aruncarea crucilor în mare

La sfârşitul acesteia, IPS Teodosie va arunca trei cruci în apele mării, iar mai mulţi temerari vor sări după ele, iar cei care le vor aduce la ţărm vor fi recompensaţi de Arhiepiscopia Tomisului cu obiecte bisericeşti şi bani.

Reprezentanții Arhiepiscopiei estimează că la slujba de Bobotează de pe faleza Cazinoului vor fi prezenţi 20.000 de credincioşi aşa cum au fost şi anul trecut. După ceremonia religioasă, credincioșii vor primi sticlele cu apă sfinţită pregătite în acest sens de Arhiepiscopie.

De asemenea, mai multe care de boi şi măgari pe care se află butoaie cu apă sfinţită vor merge pe principalele artere din Constanţa pentru ca şi cei care nu au putut ajunge la slujba religioasă să primească Aghiasmă.

Măsuri de ordine publică

Jandarmeria Constanţa anunță că peste 250 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la ceremonia religioasă desfăşurată pe faleza Cazinoului. La asigurarea ordinii publice vor participa şi lucrători din cadrul Inspectoratelor de Jandarmi Judeţean Constanţa, de Poliţie Judeţean Constanţa, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi ai Poliţei Locale Constanţa.

Jandarmii constănţeni vor asigura şi măsurile de ordine publică pe durata procesiunii organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel spre faleza Cazinoului Constanţa, unde va fi oficiată slujba de sfinţire a apelor. Aceleaşi măsuri de ordine publică vor fi asigurate de jandarmii constănţeni şi pe traseele din oraş pe care vor merge carele cu butoaie cu apă sfinţită.

Aceştia recomandă participanţilor la ceremonia religioasă să evite îmbulzeala spre zona sticlelor cu apă sfinţită pentru a nu se creea busculade, să respecte indicaţiilor organizatorilor şi forţelor de ordine, să acorde atenţie bunurilor şi obiectelor personale şi să supravegheze copiii pentru a nu se pierde în mulţime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel