Bob: Instanţa i-a respins solicitarea canadiencei Kaillie Humphries de a concura pentru SUA

Un tribunal din Calgary a respins solicitarea canadiencei Kaillie Humphries, dublă campioană olimpică la bob dublu, de a concura pentru o altă ţară, în speţă SUA, fără acordul federaţiei naţionale, relatează Reuters.

Humphries, 34 ani, care intenţiona să participe la trialul pentru echipa de bob a SUA ce începe miercuri, a dat în judecată federaţia canadiană (Bobsleigh Canada) pentru că blochează plecarea ei şi pentru încălcarea codului de conduită dintre sportiv şi antrenor.

Judecătorul a respins plângerea sportivei canadiene, medaliată cu aur la JO 2010 de la Vancouver şi la JO 2014 de la Soci, pe motiv că federaţia canadiană are autoritatea de a decide dacă permite unui sportiv să concureze pentru o altă ţară. Instanţa a stabilit de asemenea că Humphries ar fi putut iniţia mai devreme un proces de soluţionare a litigiilor cu Bobsleigh Canada, dar în schimb a aşteptat şi a formulat cererea de a reprezenta SUA chiar înaintea trialului din ţara vecină.

Avocatul sportivei susţine că Humphries nu va renunţa la lupta ei şi va încerca să participe la trialul din SUA în calitate de invitată în această săptămână.

Kaillie Humphries, 34 ani, care s-a măritat în weekend-ul trecut cu fostul bober american Travis Armbruster, se află în dispută cu Bobsleigh Canada de mai mulţi ani. După ce a cucerit medalia de bronz la JO 2018 de la PyeongChang, Humphries a depus o plângere că a fost hărţuită, abuzată verbal şi emoţional de către fostul ei antrenor. În sezonul trecut, Humphries şi-a luat o pauză, iar în această săptămână, comisia care a investigat plângerea ei de hărţuire a anunţat că nu a găsit dovezi în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel