Boala misterioasă. 42 de persoane au murit din cauza ţigărilor electronice

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Numărul deceselor în urma unei misterioase afecţiuni pulmonare asociate cu utilizarea ţigărilor electronice (practică denumită "vaping") a ajuns la 42 de victime în Statele Unite, a anunţat Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din această ţară (CDC), relatează dpa.

Agenţia americană din domeniul sănătăţii, care a colectat date referitoare la această afecţiune pulmonară în 49 din cele 50 de state americane, a precizat că în prezent au fost identificate 2.172 de cazuri de îmbolnăviri pe teritoriul SUA, cu aproape 100 mai multe decât în urmă cu o săptămână.

Cele 42 de decese au fost confirmate în 24 de state, media de vârstă a pacienţilor decedaţi fiind de 52 de ani.

Vârsta medie a celor afectaţi de această boală este de 24 de ani

Potrivit CDC, vârsta medie a celor afectaţi de această boală este de 24 de ani, iar 79% dintre persoanele care s-au îmbolnăvit au sub 35 de ani.

New York Times a informat săptămâna aceasta că un băiat de 17 ani a suferit daune ireversibile ca urmare a bolii pulmonare asociate cu vaping-ul şi fost nevoie de un transplant de plămâni pentru a-i salva viaţa.

Săptămâna trecută, CDC a anunţat că a descoperit acetat de vitamina E în toate probele de fluide colectate din plămânii a 29 de pacienţi din 10 state americane.

"Este pentru prima dată când detectăm un produs chimic care reprezintă un motiv de îngrijorare din probele biologice de la pacienţii cu aceste leziuni pulmonare", a anunţat CDC într-un comunicat, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel