Boagiu: Pe autostrada de la Nădlac la Sibiu se va circula cel mai târziu în primăvara anului 2013

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a inaugurat, marți,  lucrările la tronsonul de autostradă care va lega Orăştie de Sibiu, parte componentă a Coridorului 4 Paneuropean, prilej de a declara că de la Nădlac la Sibiu se va putea circula cel mai târziu în primăvara anului 2013.  Ministrul a fost în punctul zero de pe primul tronson, în lungime de 24 de kilometri, în valoare de 166 de milioane de euro.

„Astăzi, am deschis oficial lucrările pe alţi 45 de kilometri de autostradă, tronson care leagă Orăştie de Sibiu. Acum ne aflăm pe lotul I, care are o lungime de 24 de kilometri şi o valoare de 166 de milioane de euro. Discutăm despre o lucrare extrem de importantă, pentru că în baza operaţiunilor care se execută creăm în zonă peste 500 de locuri de muncă”, a precizat Anca Boagiu.

Conform datelor tehnice, tronsonul Deva - Orăştie de pe traseul autostrăzii Nădlac - Sibiu beneficiază de o finanţare în valoare de 177,92 milioane de euro, din care contribuţia Comisiei Europene se ridică la 108,91 milioane de euro, iar cea a Guvernului României este de 69 milioane euro, fără TVA. Lungimea tronsonului este de 32,5 kilometri, cu două benzi pe sens. Pe traseul acestuia vor fi construite 21 de poduri şi pasaje, cel mai mare fiind podul peste râul Mureş care va avea o deschidere de 720 de metri. Legătura cu reţeaua existentă de drumuri va fi asigurată prin două noduri rutiere provizorii situate la Deva şi Orăştie şi un nod rutier proiectat la est de oraşul Simeria.

Anca Boagiu a evaluat şi stadiul lucrărilor în zonele Orăştie şi Deva şi s-a declarat mulţumită de ritmul execuţiei, exprimându-şi convingerea că de la Nădlac la Sibiu se va circula pe autostradă cel mai târziu în primăvara anului 2013.

„Este aşa cum mă aşteptam: lucrări care au pornit, lucrări care sunt în grafic, lucrări care se încadrează în cei 434 de kilometri de autostradă aflaţi în lucru astăzi în România. Dacă cineva mai are vreun dubiu că România va avea autostrăzi în 2013 să vină la Deva, Oradea sau Alba Iulia. În acest moment, avem contracte semnate cu Comisia Europeană de aproximativ 900 de milioane de euro”, a susţinut ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel