EXCLUSIV  BNR. Zamfir: Derapaj uriaş! Cei care acum scandează ”penalii” au spus să rămână aşa, cu excepția Alinei Gorghiu

Daniel Zamfir
Daniel Zamfir

Deputatul Daniel Zamfir a explicat, la interviurile DC News, care sunt motivele pentru care a avut iniţiativa de modificare a statutului BNR. 

Deputatul Daniel Zamfir a explicat, într-un interviu acordat DC News, care sunt motivele pentru care cere modificarea statutului BNR, astfel ca membrii C.A. al BNR să răspundă civil şi penal în faţa legii.

"Să vă spun de la ce a plecat această iniţiativă. În statutul BNR, la articolul 25, scrie aşa: membrii Consiliului de Administraţie al BNR şi cei care se ocupă de supravegherea financiară nu răspund nici civil, nici penal, iar apoi urmează o frază de genul “dacă fac cu bună credinţă” şi aşa mai departe.

Eu cred cu tărie un lucru: că nu poate exista cineva în ţara asta care să nu răspundă nici civil, nici penal, în îndeplinirea obligaţiilor de serviciu. Aşa scrie acolo.  Avem un text constitutional care spune că nimeni nu e mai presus de lege. Şi, ca argument major – pentru că s-a creat o imagine că Zamfir are ceva cu băncile sau cu Mugur Isărescu – ce-i reproşez lui Mugur Isărescu am făcut public, iar aici nu are nicio legătură cu vreo acţiune a mea împotriva BNR, să fie foarte clar!", a declarat Daniel Zamfir

"Eu am propus să eliminăm din statutul BNR acel articol care, din punctul meu de vedere, este un derapaj legislativ uriaş, eu nu ştiu cum a stat atâţi ani în legislaţia românească faptul că nişte cetăţeni, în atibuţiile de serviciu, nu răspund pentru ceea ce fac. Lucrul acesta este inadmisibil. […] Surprinderea mea e faptul următor: cine credeţi că a fost pentru menţinerea acestor privilegii? PNL şi USR. Cei care acum scandează: penalii, penalii #rezist, au spus că să rămână aşa, cu o singură excepţie, Alina Gorghiu", a precizat deputatul Daniel Zamfir. 

Urmăreşte integral declaraţiile lui Daniel Zamfir, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel