BNR - monedă din argint cu tema "75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord"

Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, începând din 14 octombrie, o monedă din argint cu tema "75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord".

Moneda are o valoare nominală de 10 lei, are o formă rotundă, diametrul de 37 mm, greutate de 31,103 grame şi cant zimţat, informează Banca centrală printr-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Aversul monedei prezintă cele două feţe ale medaliei jubiliare din aur ,,Ardealul Nostru", inscripţia în arc de cerc "România", stema României, valoarea nominală "10 LEI" şi anul de emisiune "2019".

Reversul monedei redă imaginea Monumentului ostaşului român de la Carei, inscripţia în arc de cerc "Eliberarea Ardealului de Nord" şi data la care a fost eliberat ultimul teritoriu ocupat din Transilvania ,,25 octombrie 1944".

Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede din argint. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare este de 360 de lei.

Monedele din argint cu tema 75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24