BNR anunță un record pentru 2017

George Mihail Pârvan / 16 apr 2018 / 17:04 Salveaza PDF Comentarii
BNR
Descriere foto: BNR

Membrii Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României spun că anul trecut a fost cea mai mare creștere economică post-criză.

Creșterea economică a României  atins cel mi înalt ritm din perioada post-criză în anul care a trecut. Aceasta este observația făcută de membrii Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României, se arată într-o depeșă Agerpres. Accelerarea semnificativă a fost însoţită de majorarea sensibilă a deficitului de cont curent şi a deficitului structural, conform minutei şedinţei de politică monetară a Consiliului de Administrație, publicată pe site-ul instituţiei.

[citeste si]

S-a mărit și inflația

"Analizând comportamentul recent al inflaţiei, membrii Consiliului au notat că la sfârşitul anului 2017 rata anuală a inflaţiei a fost de 3,32%, adică în intervalul de variaţie al ţintei de 2,5% ą unui punct procentual. Ea a crescut la 4,32% în ianuarie şi la 4,72% în februarie, semnificativ peste limita de sus a intervalului, dar uşor sub nivelul prognozat. S-a arătat că ascensiunea a fost determinată prioritar de factorii pe partea ofertei şi s-au punctat contribuţiile aduse de efectele de bază asociate reducerilor/eliminărilor de impozite indirecte şi taxe nefiscale operate în perioada similară a anului anterior, dar şi de majorările recente ale tarifelor energiei electrice, gazelor naturale şi energiei termice, precum şi de creşterea preţului combustibililor, pe fondul măririi cotaţiilor petrolului", se arată în document. Cu alte cuvinte, creșterea economică a venit la pachet cu creșteri ale prețurilor în multe domenii. Se precizează și că ritmul înalt al creșterii economicec a fost sprijinit de consumul populației.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26