BLUE AIR, FOTO cu MOTORUL după incidentul de pe ruta Cluj - București. ”Semne clare”

Blue Air a făcut precizări după incidentul de duminică seară de pe ruta Cluj - București și a trimis fotografii presei cu motorul. 

”Situația în care a fost implicată o aeronavă Blue Air, aseară, pe Aeroportul Internațional Cluj – Napoca a fost cauzată de ingestia unui FOD (foreign object debris), cel mai probabil – o pasăre sau un animal de mari dimensiuni. Aeronava Blue Air 0B3101, aflată în perfectă stare de funcționare, a decolat, conform programului de zbor de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca duminică, 1 aprilie, la ora 21.41, cu destinația Aeroportul Henri Coandă. La scurt timp după decolare aeronava s-a reîntors in siguranta pe Aeroportul Cluj și a aterizat la ora 22.25. În urma inspecției realizată de echipa noastră tehnică s-a concluzionat faptul că motorul a fost impactat în urma ingestiei unui FOD, un animal sau o pasăre, chiar la ridicarea aparatului de la sol.

”Siguranța pasagerilor nu a fost pusă în pericol”

După cum se observă și din imaginile atașate prezentului comunicat de presă, motorul prezintă semnele clare ale ingestiei unui corp extern (FOD) la decolare. Comandantul a decis, pe baza procedurilor si a compententelor sale, revenirea pe aeroportul Cluj-Napoca. Echipajul nostru nu a solicitat asistență la aterizare, revenirea pe pistă s-a realizat normal și, în niciun moment al zborului, siguranța pasagerilor Blue Air nu a fost pusă în pericol. Dorim să mulțumim echipajului nostru pentru modul impecabil în care au gestionat întreaga situație. O altă aeronavă Blue Air a decolat de pe Aeroportul Otopeni cu destinația Aeroportul Inter-național Cluj pentru preluarea pasagerilor și s-a reîntors la București la ora 02.35.” anunță Blue Air despre incidentul de duminică seară. 

[citeste si]

Amintim că o aeronavă Blue Air a decolat din Cluj - Napoca cu destinația București, un zgomot puternic s-a auzit, aeronava a început să trepideze, iar pilotul a decis s-o întoarcă la sol. 

Iată imaginile trimise de Blue Air: 

(w670)

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel