Bloomberg: Putin, pregătit de atac în lipsa unui acord cu SUA

Președintele rus Vladimir Putin pregătește lovituri aeriene unilaterale împotriva Statului Islamic în Siria. Asta dacă nu ajunge la un acord cu SUA de a-și uni forțele. 

Informația a fost publicată de Bloomberg, care citează două persoane familiarizate cu problema, informează Reuters. Rusia și-a sporit prezența militară în interiorul Siriei și aprovizionarea cu arme a armatei siriene, intensificându-și sprijinul acordat vechiului aliat președintele Bashar al-Assad, în timp ce țările occidentale care i se opun lui Assad avertizează asupra destabilizării în continuare a regiunii, scrie Agerpres

[citeste si]

Potrivit Bloomberg, Vladimit Putin preferă ca guvernul SUA și aliații lui să fie de acord să-și coordoneze campania împotriva militanților Statului Islamic cu Rusia, Iranul și armata siriană. Compania media citează o persoană apropiată Kremlinului și un consilier al Ministerului Apărării de la Moscova. Propunerea lui Vladimir Putin constă într-o acțiune militară comună însoțită de o tranziție politică. Rusia a comunicat propunerea Statelor Unite. Putin se simte frustrat din cauza reticenței SUA de a răspunde și este gata să acționeze singur în Siria dacă este necesar, adaugă Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel