Blocuri periculoase la cutremur. Inginer: Cum mi-am convins un prieten să nu mai cumpere apartamentul pe care îl voia

bloc
bloc

Cutremurele din Turcia și Siria ne fac să ne gândim ce s-ar întâmpla și în România în caz de seism puternic.

Sunt blocurile noastre sigure în caz de cutremur? Probabil răspunsul adevărat îl vom afla chiar la cutremur. Dar până atunci, putem lua câteva decizii înțelepte atunci când cumpărăm un apartament.

Dr. Ing. Lucian Melinceanu, preşedintele Asociaţiei Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri din România, a venit cu informații extrem de importante privind blocurile în care locuim.

Expertul a spus că atunci când cumpărăm un apartament, ar trebui să cerem cartea tehnică, dar puțini români fac acest lucru. Ne încântăm la prețurile mici, dar putem achiziționa o bombă în care ne riscăm viața.

„Am un prieten foarte bun care voia să cumpere un apartament, iar eu tot insistam: ai văzut cartea tehnică? Și nu reușeam să-l conving. Până la urmă, i-am dat următorul exemplu: tu ai cumpăra o mașină dacă nu are carte tehnică? El nu ar fi cumpărat o mașină dacă nu avea carte tehnică, dar ar fi luat un apartament, la preț de chilipir, fără să-i vadă cartea tehnică”, a spus Lucian Melinceanu, inginer şi preşedintele Asociaţiei Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri din România.

VEZI ȘI: Unde ne adăpostim în caz de cutremur. Inginer: Povestea cu statul sub grindă sau sub tocul ușii e o poveste de la 1960. Nu se mai potrivește azi - https://www.dcnews.ro/unde-ne-adapostim-in-caz-de-cutremur-inginer-povestea-cu-statul-sub-grinda-sau-sub-tocul-usii-e-o-poveste-de-la-1960-nu-se-mai-potriveste-azi_904720.html

VEZI ȘI: Cutremur. Orașul din România unde blocurile ar fi bine să aibă minimum trei etaje. Mărmureanu: Acolo, casele mici se dărâmă - https://www.dcnews.ro/cutremur-orasul-din-romania-unde-blocurile-trebuie-sa-aiba-minimum-trei-etaje-marmureanu-acolo-casele-mici-se-darama_904629.html

VEZI ȘI: Cum a supraviețuit Mircea Badea la cutremurul din 1977: De-asta mai sunt în viață! - https://www.dcnews.ro/cum-a-supravietuit-mircea-badea-la-cutremurul-din-1977-de-asta-mai-sunt-in-viata_904575.html

Numărul morţilor în urma cutremurelor devastatoare produse la graniţa dintre Turcia şi Siria a depăşit 8.100, informează miercuri dpa.

Vicepreşedintele Fuat Otkay a anunţat că numărul morţilor din cauza seismelor din Turcia a urcat la 5.894, iar cel al răniţilor a depăşit 34.000.

Aproximativ 5775 de clădiri s-au prăbuşit în urma cutremurelor de luni.

În Siria, 2.270 de persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit datelor furnizate de Ministerului Sănătăţii şi de organizaţia de salvare White Helmets, care ţin bilanţul deceselor în regiunile controlate de guvernul de la Damasc, respectiv în cele controlate de opoziţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel