Blocul Național Sindical: E scandalos

SINDICATE - PROTESTE
SINDICATE - PROTESTE

Reprezentanţii Blocului Naţional Sindical (BNS) susţin că este scandalos faptul că în anul 2017, România nu are finalizate condiţiile minim necesare demarării absorbţiei şi implementării programelor operaţionale. 

"Este scandalos faptul că în anul 2017, România nu are finalizate condiţiile minim necesare demarării absorbţiei şi implementării programelor operaţionale. Promisiunile nenumărate aruncate în spaţiul public sau angajamentele politice asumate nu au capacitatea de a converti resursele europene în chestiuni concrete pentru îmbunătăţirea vieţii românilor. Până la urmă sunt resurse ce se intenţionează a fi utilizate pentru a reduce sărăcia, pentru a creşte nivelul de competitivitate a economiei româneşti, pentru a dezvolta infrastructura rutieră, pentru a a construi spitale", se arată într-un comunicat de presă.

Blocul Naţional Sindical avertizează că "România îşi amputează, de una singură, propriile oportunităţi de finanţare a dezvoltării". 

"România îşi amputează, de una singură, propriile oportunităţi de finanţare a dezvoltării. Statele care înţeleg importanţa fondurilor europene şi sunt preocupate de creşterea veniturilor pentru a-şi finanţa propriile nevoi de dezvoltare, demarează procese ample de negociere cu Comisia Europeană", se arată în document. 

Totodată, BNS afirmă că România a returnat prefinanţarea primită de la Comisia Europeană pentru implementarea programului "Youth Employment Initiative" din lipsă de proiecte. 

"România a returnat prefinanţarea primită de la Comisia Europeană pentru implementarea programului "Youth Employment Initiative" din lipsă de proiecte, deşi problemele legate de şomaj în rândul tinerilor, sărăcie, abandon şcolar sunt actuale şi importante. Absorbţia livrată de România, până la data de 29.05.2017 era 0 (zero) iar autorităţile de management nu erau acreditate, aceasta din urmă reprezentând o condiţie necesară pentru decontarea unor cheltuieli în relaţia cu Comisia Europeană," relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel