Blocul afectat de incendiu în cartierul Titan nu avea nevoie de aviz ISU

Blocul de patru etaje din bulevardul 1 Decembrie care a fost afectat miercuri de incendiu este construit înainte de 2014 şi nu avea nevoie de avizul pentru securitate la incendiu, a declarat pentru AGERPRES Cătălin Chirca, purtătorul de cuvânt al IGSU.

El a explicat că acest tip de construcţii se încadrează în rigorile legii 10/1995 privind calitatea în construcţii.

'Trebuie să se îndeplinească cerinţe pentru securitatea la incendii, cerinţe care trebuie respectate de către constructor şi proiectant. Aceste cerinţe sunt aprobate în 1995 şi una dintre ele este cerinţa de securitate la incendiu care trebuie să aibă norme, respectiv materialele trebuie să fie cumva, dar nu verifică pompierii acest lucru. Sunt verificatori care sunt autorizaţi de MDRAP de a verifica dacă este îndeplinită calitatea în construcţii. (...) Este o proprietate privată, nu putem veni noi să verificăm acest lucru. Autorizaţia de construire impune anumite condiţii şi e dată de Primărie', a spus Chirca.

Oficialul IGSU a precizat că locuinţele private sunt autorizate la fel în toată ţara şi materialele aparţin proprietarilor, care stabilesc în funcţie de buget şi gust cum vor să fie realizate.

În plus, el spune că există şi un ordin de viceprim-ministru care este un ghid pentru proiectarea şi executarea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe, în care se precizează că nu este obligatorie obţinerea avizului de securitate la incendiu.

Incendiul izbucnit la un bloc în cartierul Titan a fost lichidat miercuri după-amiază, dar la faţa locului rămân în supraveghere patru autospeciale de stingere şi o autoscară, a anunţat Adrian Marin, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti. Miercuri dimineaţă, un incendiu puternic a izbucnit la mansarda unui bloc cu patru etaje din bulevardul 1 Decembrie.

La faţa locului au intervenit 12 echipaje de pompieri, patru autoscări, opt autospeciale de stingere şi echipaje medicale de prim ajutor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel