BLOCAJE TRAFIC. Pe ce loc este București în Europa și în lume

Trafic Bucuresti
Trafic Bucuresti

București este al cincilea oraș din lume și primul din Europa în privința blocajelor înregistrate în trafic în 2016, conform clasamentului anual realizat de compania de sisteme de navigație TomTom și publicat pe site-ul său.

La nivel mondial, cel mai aglomerat oraș al anului trecut a fost Mexico City, urmat de Bangkok, Jakarta, Chongqing, București, Istanbul, Chengdu, Rio de Janeiro, Tainan și Beijing.

În Europa, Bucureștiul a surclasat anul trecut Moscova, care a coborât pe locul al doilea după ce anterior a fost cel mai aglomerat oraș de pe continent. Top cinci european este completat de Sankt Petersburg, Londra și Marsilia.

În America de Nord, Mexico City a fost cel mai aglomerat oraș al anului 2016, fiind urmat de Los Angeles, San Francisco, Vancouver și New York.

Anul trecut, în America de Sud, Rio de Janeiro a fost cel mai aglomerat oraș, fiind urmat de Santiago, Buenos Aires, Salvador și Recife.

Capitala Thailandei, Bangkok, a fost cel mai aglomerat oraș asiatic în 2016, fiind urmat de capitala Malaeziei Jakarta, Chongqing din China, Istanbul din Turcia și Chengdu din provincia Sichuan a Chinei.

Analizând retrospectiv datele strânse de TomTom, companie cu sediul la Asterdam, se remarcă o creștere a traficului la nivel global cu circa 23% față de anul 2008. Însă, există diferențe între continente din acest punct de vedere. Între anii 2015 și 2016 blocajele de trafic au crescut în America de Nord cu numai 5%, în timp ce în Europa ambuteiajele au sporit cu 9%. În Asia și în Oceania, s-au înregistrat creșteri de până la 12%, în timp ce în America de Sud creșterea este de 7%, iar în Africa de 15%. La nivel global, față de anul 2015 a fost înregistrată o creștere de circa 10%, potrivit Agerpres.

Raportul TomTom Traffic Index a analizat datele privind traficul urban din 390 de orașe din 48 de state de pe șase continente. Cei de la TomTom au folosit circa 19 trilioane de date care au fost colectate pe parcursul a nouă ani de zile. Este cel de-al șaselea an la rând de când este realizat raportul TomTom Traffic Index.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel