Blocaj cu un proiect de zeci de milioane de euro la "Grigore Alexandrescu". Mihai Drăgan: Acestea sunt 'bunele intenţii' ale doamnei Clotilde Armand

Situaţie critică la Spitalul "Grigore Alexandrescu", instituţie care e în pericolul de a pierde o finanţare de la Banca Mondială pentru proiecte importante. 

Potrivit România TV, Spitalul "Grigore Alexandrescu" a accesat bani de la Banca Mondială, 73 de milioane de euro, pentru construirea unui nou bloc operator şi un minicentru de arşi pentru copii, însă proiectul este în impas din cauză că, spune sursa citată, primarul Clotilde Armand nu semnează un document. 

"Mai puţin de 30 de zile mai are România pentru a răspunde cu toate documentele în legătură cu banii pe care-i poate primi de la Banca Mondială, mai exact 73 de milioane de euro. O mare parte dintre aceşti bani au fost deja aprobaţi pentru România, însă mai sunt de primit circa 20 de milioane de euro. Însă, din cauza deciziei ca spitalele să treacă de la Primăria Sectorului 1 la Primăria Capitalei, nu există persoana care să poată răspundă juridic de aceste spitale şi să poată pregăti documentele necesare pentru proiectul amintit", a explicat reporterul România TV. 

Sursa citată spune că managerul unităţii a încercat să ia legătura cu primarul Sectorului 1 pentru a găsi o soluţie pentru acest blocaj, însă Clotilde Armand nu-i răspunde la telefon. 

Ce a declarat managerul spitalului

România TV relatează că proiectul este blocat din cauza unei proceduri birocratice legate de demolarea unei vechi clădiri în locul căreia trebuia construită noua facilitate.

Prof. Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu", a declarat pentru România TV: "Era un lucru deosebit de simplu. Consiliul Local Sector 1 trebuia să ceară Primăriei Capitalei dreptul de demolare, pentru că e proprietar. După care, Primăria Sector 1 trimitea autorizaţia de demolare. Atât trebuia să facă. Pentru aceste lucru s-a blocat totul".

Intervenţia avocatului Mihai Drăgan

"Eu am observat din momentul în care această doamnă a venit la Primăria Sectorului 1 că are o atitudine total diferită faţă de promisiunile din campania electorală. De aceea toţi cei care nu sunt pe aceeaşi lungime de undă cu domnia sa sunt catalogaţi în diverse moduri, iar cinstit discutând, modalitatea prin care domnia ei înţelege să facă administraţie e să dea afară pe toată lumea care nu este de partea domniei sale. Cinismul de care a dat dovadă în momentul în care a tăiat finanţarea spitalelor, culminând cu această situaţie explicată de domnul manager Ulici nu poate să mai lase în niciun fel vreun dubiu faţă de 'bunele intenţii' ale doamnei Clotilde Armand, mai ales că USR-ul a făcut o temă, începând din 2015, pe bună dreptate, că aceste spitale vechi de 50-70 de ani trebui măcar modernizate, dar cea mai bună soluţie ar fi să fie puse la pământ şi ridicate din nou", a declarat avocatul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel