EXCLUSIV  Blocaj cu clădirile pericol public. Dan Tudorache: Se vede reaua intenţie. Cum se întâmplă la Londra

ANM, vremea în București - Prognoza până la sfârșitul săptămânii
ANM, vremea în București - Prognoza până la sfârșitul săptămânii

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, atrage atenţia asupra faptului că autorităţile sunt legate de mâini şi de picioare atunci când vine vorba de protejarea clădirilor de patrimoniu. Totodată, edilul se plânge de faptul că primăria nu poate face nimic pentru a-i obliga pe proprietari să-şi întreţină şi să-şi renoveze casele sau clădirile pe care le deţin. 

Primarul Dan Tudorache a declarat, la DC News TV, că legea ar trebui modificată în aşa fel încât autorităţile să poată confisca acele clădiri care se află într-o avansată stare de degradare şi care nu sunt renovate de către proprietari. Vorbim aici de probleme atât de ordin estetic cât şi de pericolul pe care îl constituie aceste imobile pentru viaţa oamenilor, în cazul prăbuşirii lor sau a desprinderii unor elemente de faţadă. Edilul a făcut o paralelă între această situaţie şi cea a maşinilor abandonate pe domeniul public, vehicule care pot fi ridicate. Ei bine, cu casele nu se poate face nimic. 

"Noi am modificat o hotărâre de consiliu. Poţi să le măreşti impozitul, dar nu poţi ca în altă ţară civilizată să i-o confişti. De exemplu, la Londra, te somează primăria să-ţi renovezi clădirea şi dacă nu o renovezi din motivele pe care tu le ştii, ţi-o confiscă. La noi nu se poate. Legile sunt de aşa natură.

Sunt clădiri istorice care sunt lăsate de către proprietari să se degradeze ca să le poată demola şi să facă acolo un turn. Dar ea nu poate să obţină niciodată să obţină autorizaţie de demolare şi, automat, o lasă în paragină. Poate că în astfel de situaţii confiscarea respectivei clădiri ar trebui făcută, pentru că se vede reaua intenţie a proprietarului", a declarat Dan Tudorache.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel