UPDATE Bloc din Timișoara, EVACUAT. Locatarii au simțit miros de insecticid

Autospecială SMURD. FOTO: IGSU
Autospecială SMURD. FOTO: IGSU

Încă un bloc din Timișoara a fost evacuat de angajații ISU Timiș după ce în zonă s-a simțit un miros puternic de insecticid.toțo locatarii fiind evaluați medical.

UPDATE

Toate cele 10 persoane evacuate vineri din blocul de pe strada Inului în care s-a simţit miros puternic de insecticid au fost evaluate medical la faţa locului şi revin în locuinţe, după ce echipa CBRN a ISU Timiş a verificat întreaga locaţie şi nu a detectat substanţe toxice periculoase.

"Toate forţele de intervenţie se retrag. Au fost evaluaţi medical toţi cei 10 locatari. De asemenea, a fost efectuată detecţia pentru substanţe toxice cu aparatura CBRN din dotarea ISU Timiş pe casa scării şi în toate apartamentele. Nu s-au identificat substanţe toxice periculoase. Nicio persoană nu a fost transportată la spital şi toţi locatarii se întorc în apartamentele lor", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Știrea inițială

Potrivit ISU Timiș, o echipă de pompieri s-a deplasat vineri seara la un bloc din Timișoara, în urma unui apel la 112 prin care era semnalată prezența unui miros puternic de pesticid.

A fost direcționată în zonă cel mai apropiat echipaj de pompieri, care a decis evacuarea celor 10 persoane, cinci adulți și cinci copii, care locuiau pe scara în care s-a simțit mirosul.

La fața locului s-a deplsat și un echipaj CRBN, dar nu s-au înregistrat valori de substanțe toxice pe aparatura de detecție, susțin reprezentanții ISU.

”Colegii mei au simțit un miros în dreptul a două apartamente, astfel că la această oră se face ventilarea blocului, iar în funcție de evoluția situației se vor lua alte măsuri", a declarat, pentru Mediafax, Elena Megherea, purtătorul de cuvânt al ISU Timiș. La fața locului se acționează cu un echipaj CBRN, o autospecială de stingere, un echipaj de prim ajutor SMURD și două echipaje de poliție.

Evacuări în Timișoara

Alte două blocuri din Timișoara au fost evacuate în ultimele zile. Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecţie. Locatarii au fost evacuați. Procurorii au stabilit că suspectul este reprezentant al unei societăți care a făcut deratizarea, care a folosit un insecticid denumit „Delicia - GASTOXIN", ce are în compoziție fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare. Patronul societății a fost reținut pentru vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.

Un alt bloc în care dezinfecția a fost făcută de aceeași firmă a fost evacuat. Joi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis revenirea locatarilor în imobile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel