Bloc deratizat Timișoara. Risc pentru copii - cum ar fi putut ajunge la substanțe

Doi copii și mama unuia dintre ei au murit la Timișoara, după ce au prezentat simptomele unei intoxicații. Alți 3 copii sunt internați la spital. Primele date arată că blocul în care locuiesc cu toții a fost deratizat recent.

Mama a fost adusă la spital în stop cardiorespirator. Nu a mai putut fi salvată. Este greu de înțeles cum a luat contact cu substanța periculoasă. Dacă un copil poate lua substanțele de pe jos, să pună mâna pe ele și apoi să le ducă la gură, mama și ceilalți locatari nu ar fi putut face acest lucru. La micuți există riscul să ajungă, din joacă, să mănânce grăunțe otrăvite de pe jos.

În Occident, momelile cu otrăvuri se amplasează într-o cutie de tinichea la care un animal sau un om n-ar putea ajunge. În România există niște tuburi de carton pe care scrie toxic. În orice caz, sunt prea lungi pentru a încăpea, de exemplu, botul unui câine. 

Blocul din care doi copii, de 9 zile, respectiv de 3 ani, și o femeie de 29 de ani au murit, din Timișoara a fost evacuat în totalitate. 14 oameni au fost duși la spital pentru analize.


Potrivit ISU Timiș, în blocul respectiv, începând de vineri au avut loc trei decese, respectiv doi copii de 9 zile și 3 ani și un adult de 29 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel