BLESTEMUL lui Tippecanoe. Joe Biden are motiv să se teamă

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Joe Biden este câștigătorul alegerilor din Statele Unite ale Americii, conform ultimelor date proiectate. Totuși, mandatul acestuia se află sub semnul unui blestem vechi.

Joe Biden este candidatul proiectat drept câștigător al alegerilor prezidențiale din Statele Unite ale Americii. Victoria acestuia a reprezentat mai multe premiere în istoria SUA. Astfel, Joe Biden a obținut cel mai mare număr de voturi, peste 78 de milioane, noua administrație are prima femeie vicepreședinte și, totodată, Joe Biden este cel mai bătrân președinte din istoria Statelor Unite ale Americii.

Joe Biden, sub semnul blestemului lui Tippecanoe

Blestemul lui Tippecanoe este presupusul model de decese în timpul mandatelor a președinților Statelor Unite ale Americii aleși la fiecare 20 de ani. Denumirea de „Blestemul lui Tippecanoe”, face referire la porecla pentru Harrison, primul președinte mort în timpul mandatului, referindu-se la rolul său de guvernator al Teritoriului Indiana în bătălia de la Tippecanoe din 1811. Iată când a funcționat acest scenariu: 

1840 - William Henry Harrison a fost ales președinte și a murit în 1841, la doar o lună după ce a depus jurământul.

1860 - Abraham Lincoln a fost ales președinte al SUA și a fost ucis în 1865, la finele Războiului Civil American.

1880 - James Abram Garfield a fost ales președinte, dar a murit un an mai târziu în timpul unui asasinat din gara Pennsylvania din Washington D.C. 

1900 - William McKinley a câștigat alegerile și a murit un an mai târziu, în 1901, împușcat la o expoziție din New York.

1920 - Warren Gamaliel Harding, al 29-lea președinte al SUA, a murit în 1923.

1940 - Franklin D. Roosevelt a murit în 1945, imediat după finalul celui de-al doilea Război Mondial.

1960 - John F. Kennedy fusese ales președinte al SUA. Totuși, în timp ce se afla în Dallas, Texas, acesta a fost împușcat de la etajul unei clădiri. Asasinarea lui Kennedy reprezintă una dintre cele mai tragice morți din istoria SUA.

Excepțiile blestemului

Cele două excepții ale Blestemului lui Tippecanoe sunt Ronald Reagan și George Bush Jr., ambii reușind să își ducă mandatele la final. Totuși, Reagan a fost grav rănit într-o tentativă de asasinat în câteva luni de la inaugurarea sa în 1981. Și George Bush a fost vizat de o tentativă de asasinat. În 2005, Vladimir Arutyunian a aruncat o grenadă asupra lui Bush și a președintelui georgian Mihail Saakashvili, dar nu a reușit să explodeze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel