EXCLUSIV  Blestemul care l-a ucis pe Nicolae Ceaușescu și misterele Casei Poporului. Dezvăluirile unui senator

Fostul Senator Marius Marinescu lansează volumul ''Casa Poporului'', miercuri, pe 21 decembrie, la ora 13:00. Evenimentul va avea loc la librăria ''Mihail Sadoveanu''. În această carte-document vor fi prezentate dezvăluiri în premieră despre istoricul, secretele și misterele Casei Poporului.

Volumul este scris în colaborare cu arhitecta Anca Petrescu, Colonelul Bartoș, cel care a construit Casa Poporului și Generalul Adrian Eugen Cristea, Șeful Securității Prezidențiale.

Casa Poporului poate fi considerată a opta minune a lumii. Are grandoarea Pentagonului și frumusețea Palatului Belvedere din Viena. Reprezintă brandul de aur al României. Însumează peste 1000 de branduri românești. La Casa Poporului au lucrat peste 1000 de întreprinderi de stat., a declarat pentru DC News fostul senator Marius Marinescu.

Secretele Casei Poporului

Unul dintre secretele construcției monumentale este buncărul de la nivelul -22 de metri, care urma să fie centrul de comandă al lui Ceaușescu, în caz de război. Între Casa Poporului și actuala clădire a  Catedralei Neamului, era proiectat construirea heliportului, unde Ceaușescu trebuia să își întâmpine înalții oaspeți, după modelul președinților americani., a adăugat Marius Marinescu.

De asemenea, în volum sunt prezentate tribuna oficială din fața Casei Poporului și parcul din jur. Casa Poporului a fost concepută ca sediu pentru Comitetul Central al Partidului Comunist Român, Consiliul de Stat și Marea Adunare Națională. Cartea mai conține manifestul semnat de Ceaușescu la ctitorirea edificiului și mărcile înscrise de celebra arhitectă Anca Petrescu la OSIM.

[citeste si]

Misterele Casei Poporului

Am scris în această carte și despre misterele Casei Poporului. Pentru edificarea acestui obiectiv, întregul cartier Uranus a fost pur și simplu șters de pe harta Capitalei. Exact în locul în care se afla marea construcție existau: Cimitirul Ciumaților, Stadionul Republicii, Fabrica de Șampanie MOTT și multe alte manufacturi.  Odată cu demolarea cartierului Uranus s-au distrus 20 de biserici, alte opt au fost translatate, iar Spitalul Brâncovenesc pus la pământ.

Interesant este faptul că pe frontispiciul bisericii, din incinta spitalului, scria: Cine va distruge acest lăcaș, să moară în zi de sărbătoare, omorât de semenii săi. Coincidență sau nu, în zi de Crăciun, soții Ceaușescu, care au ordonat demolarea spitalului au fost asasinați. Piatra de marmură pe care stă scris acest blestem, se poate vedea la Curtea Veche.

Ceaușescu voia să își lege numele de Casa Poporului. Inaugurarea urma să aibă loc chiar de ziua lui de naștere, pe 26 ianuarie 1990, întocmai cum inaugurase Palatul Cotroceni, cu un an în urmă., a mărturisit Marius Marinescu pentru DC News, unul dintre autorii volumului Casa Poporului.

VEZI ȘI: Casa Poporului, construită pe un cimitir al ciumaților. Dezvăluirile comandantului de șantier - EXCLUSIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel