Blănculescu: România devine ținta perfectă pentru un atac militar

Consilierul onorific al premierului Ponta, economistul Ionel Blănculescu, spune că sporirea efectivelor americane de pe teritoriul românesc și scutul anti-rachetă de la Deveselu fac din România "ținta perfectă" pentru un atac militar.

"Două evenimente majore au interferat, ieri, într-un mod nefericit, din punct de vedere al interpretării - aniversarea a zece ani de la intrarea ţării noastre în NATO şi solicitarea Ambasadei SUA din România pentru extinderea numărului de militari locaţi la noi cu 600 şi a tehnicii aferente cu avioane de luptă, cu certitudine ca reacţie la situaţia din Crimeea-Ucraina-Federaţia Rusă", a declarat Blănculescu, miercuri, pentru ziarul Bursa

Pentagonul a anunțat ieri că va trimite un nou distrugător în Marea Neagră, USS Donald Cook, și 147 de pușcași marini în România. Anterior, ambasada SUA a cerut României să permită dislocarea unui număr suplimentar de 600 de soldați americani la baza Kogălniceanu.

"Scutul antirachetă de la Deveselu şi, acum, escaladarea înarmării ţării noastre, prin prezenta manevră americană, nu fac altceva decât să contribuie la desăvârşirea calităţii de ţintă perfectă pentru România, nelipsită de acum înainte din niciun plan de atac armat, de pe nicio harta militară", ne-a spus domnia sa, continuând: "Am constatat că un sentiment de fericire a cuprins patria, la anunţul acestei veşti, de parcă SUA ar fi anunţat că în România vor fi desfăşurate 600 de noi proiecte economice, generatoare de locuri de muncă şi prosperitate, asezonate de echipamentele industriale aferente. Cred că ar trebui să fim mai responsabili, chiar dacă acceptăm această nouă desfăşurare de forţe militare, măcar să o facem în linişte şi cu regretul aferent escaladării cursei înarmării în zonă şi nu a celei economice, dătătoare de nivel de trai sporit".

Europarlamentarul Sebastian Bodu i-a cerut premierului Ponta, într-un text publicat pe Facebook, să-l demită pe Ionel Blănculescu pentru declarațiile sale "iresponsabile".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel