Blair, în mijlocul unui alt scandal imens. Niciun ban nu a ajuns la el

Dosarul lui Victor Ponta deschide discuția relațiilor dintre firma de consultanță a lui Tony Blair și guvernul din Kazahstan dezvăluită recent de presa britanică.  

Tony Blair era acuzat în luna aprilie a acestui an că primește cinci milioane de lire sterline pe an pentru a-l consilia pe președintele Kazahstanului.

După informațiile din Daily Mail, pe site-ul lui Tony Blair a apărut precizarea că banii nu au ajuns niciodată la el, fiind necesari echipei din teren pentru a trăi și lucra în Kazahstan. Au mai fost folosiți pentru personalul de sprijin și angajarea altor consultanți, dacă a fost necesar. Tony Blair nu a primit o plată în urma proiectului, după cum precizează biroul său. 

Proiectul a fost unul de consultanță geopolitică, la data apariției informațiilor în media britanică, era deja încheiat. S-a axat pe descentralizare, dezvoltare regională, legi cu privire la achiții publice, soluționarea litigiilor, discuții cu privire la drepturile fundamentale, reformă de procedură civilă, reformarea serviciului public și organizarea de training-uri și schimburi de experiență, sub aspectul focus-grupurilor, lucrul cu guvernele regionale în vederea creșterii transparenței și responsabilității. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel